Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Arad: Productia de miere a scazut drastic anul acesta


Producţia de miere şi componente apicole este compromisă în procent de aproximativ 90% în acest an în judeţul Arad. Din 400 de tone de miere, cât se producea într-un an apicol favorabil,doar 10 tone de miere au fost produse în 2010, la nivelul judeţului, informeaza Radio România Actualităţi. Fenomenul s-a produs din cauza condiţiilor meteorologice foarte potrivinice cu multe precipitaţii sub formă de ploaie şi grindină, care au căzut pe toată perioadă de înflorire a salcâmului.
Aceaşi situaţie, este identificată şi în prezent, când teiul se află în perioadă de înflorire. Deasemenea producţia scăzută de miere este pusă şi pe bază inexistenţei unor suprafeţe semnificative cultivate cu floarea soarelui la nivelul judeţului Arad.

În momentul de faţă, potrivit preşedintelui Asociaţiei Crescătorilor de Albine din Arad , Ovidiu Hatcu, asociaţia număra numai 580 de membrii cotizanţi însă apicultorii judeţului Arad sunt peste 1300.

În cursul anului 2009, 388 de apicultori arădeni, au beneficiat de subvenţii de la stat.Aceste subventi au fost însă oprite în luna octombrie 2009.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Asociaţia crescătorilor de albine din Arad militează pentru o apicultură ecologică pliată pe cerinţele apiculturii moderne.

Există în momentul de faţă o grupă de 28 de apicultori ecologici care lucrează în acest regim. Acest lucru înseamnă că familiile de albine sunt aşezate în zone curate,nepoluate (Petriş, Căpâlnaş, Birchiş, Slatina de Mureş, Minisel), astfel că produsul rezultat e sută la sută natural, primind în final certificarea ecologică.

La nivelul asociaţiei au fost eliberate 100 de adeverinţe, dar nu se cunoaşte câte din aceste cereri vor fi eligibile, în vederea întocmirii dosarelor pentru atragerea de fonduri nerambursabile ale Uniunii Europene.

Ovidiu Hatcu, preşedintele Asociaţie Apicultorilor din Arad, a declarat corespondentului Radio România Actualităţi, Ioan Suciu, că vestea bună e că lumea începe să se întoarcă la natură, la natural, accentuindu-se tot mai mult valoarea ecologică a oricărui produs.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016