Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Avem grâu şi de export. Pâinea nu se scumpeşte


Decizia Rusiei de a interzice exporturile de cereale începând din 15 august a ridicat cotaţia grâului la bursele internaţionale la cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani. Cu toate acestea, reprezentanţii agricultorilor şi procesatorilor spun că, deocamdată nu sunt motive de îngrijorare cel puţin pentru următoarele trei luni, pe piaţa internă existând stocuri suficiente de grâu, afirma Romania Libera.
„Producţia de grâu de anul acest a fost suficient de bună şi se estimează că este de aproximativ şapte milioane de tone. Este o recoltă mai bună ca anul trecut, chiar dacă au existat calamităţi naturale. Pierderile au fost mici. Există chiar resurse pentru un export de trei milioane tone. Consumul intern în România este undeva la trei milioane de tone anual. O parte se păstrează pentru însământările viitoare, o anumită cantitate pentru furaje, iar grâul de calitate
se foloseşte pentru panificaţie", declarat pentru Romania Libera Nicolae Sitaru, de la Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli (LAPAR).

Producătorii agricoli susţin că fluctuaţii mari la preţul grâului pe pieţele internaţionale au existat şi în anii precedenţi, însă preţul pâinii de la noi nu s-a majorat substanţial, pâinea românească fiind cea mai ieftină din Uniunea Europeană.

„Preţul pâinii nu ar trebui să crească în perioada următoare. În ultimii cinci ani au fost variaţii semnificative ale cotaţiei grâului, în anumite intervale de timp, dar la noi nu au fost urmări spectaculoase. Deocamdată este grâu suficient la noi", a precizat Nicolae Sitaru.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


De asemenea, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară (FSIAR), Dragoş Frumosu, apreciază că cel puţin până în noiembrie-decembrie, pâinea nu se va scumpi, procesatorii având stocuri de grâu pentru următoarele 3-4 luni.

„Fabricile de pâine au grâu în depozite pentru câteva luni. De obicei, ele îşi cumpără stocuri cam pentru trei luni, având capacităţi de depozitare reduse.Probabil undeva prin noiembrie ar trebui să ne facem unele calcule referitoare la majorări de preţuri la pâine. În prezent, se poate spune că doar dacă se vor face importuri spre sfârşitul anului preţul la pâine va depinde de preţul grâului la acea dată şi dacă eventual vor apărea majorări substanţiale la utilităţi, combustibili şi un curs valutar defavorabil.
Rămâne de văzut şi ce cantitate de grâu de calitate, pentru panificaţie, vom avea, după centralizarea datelor", a menţionat Dragoş Frumosu.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016