Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cantitatea de lapte recoltata in primele doua luni din 2014 depaseste 136.000 de tone

cantitatea-de-lapte-recoltata-in-primele-doua-luni-din-2014-depaseste-136000-de-tone

Se constata astfel o crestere cu 9,3 la suta fata de perioada similara a anului trecut, consemnandu-se in acelasi timp si o crestere a importurilor de lapte.


Conform ultimelor date statistice date publicitatii, in primele doua luni ale anului in curs, cantitatea de lapte de vaca ce a fost colectata de unitatile de procesare de la exploatatiile agricole si de la centrele specializate de colectare a fost de 136.319 tone, semnificativ mai mare fata de cea obtinuta in primele doua luni ale anului trecut, fiind consemnata o crestere cu 9,3 la suta.
 
Cea mai productiva luna a fost ianuarie, in luna urmatoare cantitatea colectata fiind cu 4,7 mai mica, ceea ce inseamna 3269 de tone mai putin. Chiar si asa, diferenta dintre luna februarie a anului in curs si cea a anului trecut indica un plus de 6.796 de tone de lapte colectat, ceea ce inseamna o crestere de 11 la suta in acest an.
 
Ca urmare a cantitatii mai mari de lapte colectat a au fost consemnate cresteri si in ceea ce priveste productia de lactate, cea mai semnificativa fiind la laptele de consum, procesatorii producand cu 6.502 tone mai mult decat in primele doua luni ale anului trecut, ceea ce inseamna o crestere a productiei cu 17,7 la suta. De asemeni, s-au produs cu 922 de tone mai multe branzeturi, cantitate care in procente reprezinta un plus de 10,2 la suta, iar la smantana, statisticile au consemnat o crestere a productiei cu 873 de tone, reprezentand tot un plus de 10 la suta. Procesatorii au produs si mai multe produse din lapte acidulat, cum ar fi iaurtul, la acest capitol fiind consemnata o crestere a productiei cu 4 la suta. Singura scadere se constata la productia de unt, care s-a redus cu 2,9 procente, materializate in 47 de tone.
 
Cu toate ca productia de lapte autohton a crescut semnificativ, Institutul National de Statistica a consemnat si o crestere cantitatii de lapte brut importat, de la 19.403 tone in primele luni ale anului trecut, la 20.277 de tone, anul acesta. Diferenta intre cele perioade este de 4,5 la suta.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
In luna februarie 2014, s-a constatat si o scadere a productiei de lactate, fata de luna precedenta cea mai mare scadere fiind consemnata productia de lapte acidulat, cu 2.017 tone (-12,4%), fiind urmat de smantana de consum cu 352 tone (-7,1%), unt cu 42 tone (-5,2%), lapte de consum cu 868 tone (-3,9%) si de branzeturi, cu 120 tone (-2,4%).
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton