Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cardul de producator intr-un program pilot

cardul-de-producator-intr-un-program-pilot

Proiectul din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), “Ordonanta de urgenta pentru stabilirea unor masuri de reglementare a pietei produselor din sectorul agricol”, cu ajutorul caruia se vor inlocui certificatele de producator cu cardurile electronice, a fost finalizat si urmeaza sa fie dat spre aprobare Executivului.


Prin aceasta schimbare, taranii vor fi nevoiti sa detina trei documente, si anume certificatul de producator, certificatul de comercializare si cardul de acces in piata, pentru a-si putea vinde legumele si fructele in piata. Prin introducerea cardului de producator se va incerca inlaturarea tranzitorilor din piete si targuri.

Certificatul de producator va fi obtinut doar in urma unei atestari profesionale, “Atestarea profesionala a solicitantilor de certificat de producator se realizeaza de catre structuri asociative profesionale / patronale / sindicale din agricultura, constituite conform legii si organizate la nivel judetean / regional / national, precum si de catre structuri teritoriale de consultanta agricola, dupa caz, care se inregistreaza in acest scop la primariile unitatilor / subdiviziunilor administrativ teritoriale. Lipsa atestatului atrage dupa sine neeligibilitatea solicitantului la solutionarea de catre primari a cererii de acordare a certificatului de producator”.

Cardul de acces va putea fi utilizat doar dupa crearea si instalarea unui sistem electronic in toate pietele din tara. Un astfel de sistem ar implica costuri care se ridica la 600000 de euro. Toate chestiunile vor fi lamurite prin normele metodologice, aferente actului normativ, care vor fi redactate de MADR.

Vechiul certificate de producator va mai fi valabil doar 45 de zile de la intrarea in vigoare a noii legi.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Prin acest proiect, se vor impozita incasarile vanzatorilor de legume-fucte din piete, dupa cum prevede Art. 8 “In vederea luarii in evidenta ca platitori de taxe si impozite, prin atribuirea unui cod de identificare fiscala, producatorii agricoli persoane fizice care detin certificate de producator se inregistreaza la serviciile financiare descentralizate, respectiv, administratiile teritoriale ale finantelor publice de care apartin”.

Cardul de producator va fi introdus, in cel mai scurt timp, intr-un program pilot. In decursul saptamanilor viitoare vor avea loc intalniri intre minister si Asociatia Comunelor, pentru stabilirea demersurilor introducerii cardului de producator, dupa care, vor fi selectate cateva piete pentru a testa sistemul si a-i aduce imbunatatiri, daca este cazul. Programul pilot va fi testat in cateva municipii din partea de sud, de est si cea de sud-est a tarii.


Sursa foto: www.sxc.hu
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016