Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Constantin: Sectorul de irigatii este prioritatea principala a actualei guvernari

constantin-sectorul-de-irigatii-este-prioritatea-principala-a-actualei-guvernari

Prezent vineri la Ploiesti si Valenii de Munte, in cadrul unei conferinte care face parte din procesul de consultare si informare a Programului National de Dezvoltare Rurala 2014-2020, Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin a vorbit despre progresul pe care l-a facut agricultura romaneasca si priroritatile guvernarii in acest sector.


 “Din anul 1994, Romania nu a avut niciodata o balanta pozitiva, agricultura Romaniei incepe sa devina competitiva, incepem sa exportam la nivel de tari terte, in Asia, in tarile arabe, pe piata europeana inca mai avem foarte mult de lucrat, dar acest lucru nu se va putea face decat prin sustinerea sistemului de irigatii”, a declarat Constantin.

 

Potrivit unui studiu al Bancii Mondiale, lansat anul trecut, din cele 14,8 milioane de hectare de teren agricol din Romania, 9,3 milioane de hectare reprezinta terenuri arabile. Pe 0.5 milioane de hectare, din cele 2,9 milioane de hectare de teren arabil amenajat pentru irigatii in perioada 1970-1989, exista inca sisteme de irigatii viabile economic. Pe alte aproximativ 0,6 milioane de hectare sistemele de irigatii sunt marginal viabile, iar pe 1,8 milioane de hectare sistemele sunt neviabile economic.

 

In acest sens, potrivit Ministrului Agriculturii, actuala guvernare considera o prioritate refacerea sistemului de irigatii.

 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

“Daca vrem sa fim competitivi in continuare pe langa celelalte masuri stabilite prin Programul National de Dezvoltatre Rurala trebuie sa stabilizam productia la un anumit nivel şi sa investim foarte mult in sectorul de irigatii, sectorul de irigatii fiind prioritatea principala a actualei guvernari”, a mentionat Constantin.

 

In cadrul aceleiasi conferinte, ministrul Agriculturii a precizat ca sumele destinate sistemului de irigatii din infrastructura secundara se ridica la 370 de milioane de euro si a vehiculat existenta unor discutii avansate pentru un program de parteneriat public-privat, care sa permita o reabilitare masiva a sectorului de irigatii.


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016