Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Controale ale DSVSA Sibiu la procesatori si la crescatorii de animale

controale-ale-dsvsa-sibiu-la-procesatori-si-la-crescatorii-de-animale

Inspectorii DSVSA Sibiu au verificat la inceputul acestei luni fermele zootehnice din judet, unitatile de procesare depozitele alimentare precum si mai multi comercianti.


"Personalul de specialitate din cadrul D.S.V.S.A. Sibiu, a efectuat in perioada 1 - 12 aprilie 2013, controale la 49 exploatatii comerciale de vaci cu lapte si gaini ouatoare, 25 controale la unitati de procesare carne, 14 controale la unitati de panificatie, 8 controale la depozite alimentare, 117 controale la unitati de comercializare (hipermarket, supermarket, cu prioritate magazine alimentare) 40 controale la unitati de alimentatie publica (restaurante, pensiuni) 14 controale la laboratoare de cofetarie, patiserie, 33 controale la unitati din domeniul panificatiei, la alte unitati, in exclusivitate, cu produse alimentare de origine nonanimala. De asemenea, s-a verificat in pietele agroalimentare, piete volante si la manifestari traditionale organizate de autoritatile locale, modul de producere, pastrare si comercializare a produselor alimentare de origine animala si nonanimala, de catre micii producatori", a comunicat institutia.

Calitatea si salubritatea materiilor prime si a produselor finite au fost expertizate in laboratorul de diagnostic al DSVSA Sibiu din 283 probe pentru examene microbiologice si 67 probe pentru examene fizico-chimice, 28 probe pentru verificarea parametrilor de calitate a laptelui crud, precum si 34 probe pentru determinarea calitatii apei, si 40 teste pentru verificarea eficientei dezinfectiilor, in unitatile care functioneaza in sectorul alimentar.

Inspectorii DSVSA Sibiu au semnalat abateri de la normele sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor privind:

- intretinerea igienei in spatiile de lucru, a utilajelor si ustensilelor de lucru;

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Covrigarie - o afacere cu profit imediat


Obtine profit de 3 000 de euro pe luna cu propria ta covrigarie Cate covrigarii intalnesti in drumul tau spre serviciu Numai in zona centrului vechi din capitala sunt vreo 10 Si numarul lor este in crestere Daca esti un pic atent aproape fiecare covrigarie are clienti care stau la coada asteptand sa cumpere covrigi calzi Te-ai intrebat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

- necorelarea spatiilor de depozitare si expunere cu volumul marfurilor afluite spre comercializare;
- lotizarea si etichetarea unor produse alimentare neconforma;
- transportul produselor alimentare cu mijloace de transport si ambalaje necorespunzatoare;
- lipsa monitorizarii temperaturii in spatiile de expunere;
- comercializare de produse alimentare in locuri si spatii neautorizate si fara documente specifice.

Pentru deficientele constatate au fost sanctionati cu avertismente si amenzi, agenti economici si operatori comerciali, astfel: 11 amenzi in valoare de 11.100 lei (un fermier, 3 hipermarketuri, 5 magazine alimentare, o brutarie, un producator individual) si 20 de avertismente.

Reprezentantii DSVSA recomanda populatiei sa se aprovizioneze cu alimente de origine animala si nonanimala numai din spatii sau magazine inregistrate sanitar veterinar, evitand comertul "stradal", sa verifice cu atentie modul de prezentare, instructiunile de pe etichetele produselor alimentare, privind informatiile despre elementele componente, pastrarea, prepararea corecta si valabilitatea acestora.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe:

Comentarii
Comentarii0 comentarii




Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri".



Forum
blaga felician spune: am avut un smochin in curte-am mancat smochine anul trecut ,din primavera au aparut smochine noi si frunze De doua luni frunzele au inceput sa se usuce si fructele si ele Ce s-a intamplat? Ce sa...
04 Sep. 2019 17:39:28
Raspunde la intrebare
Victor Gh Banța spune: În privința comasării terenurilor, cred că trebuie luată în calcul istoricitatea fenomenului : au mai fost comasate numai că-n forma CAP-urilor proprietarul terenului nu avea niciun drept de...
21 Aug. 2019 22:13:22
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo

Frunza a embrionului plantelor cu seminte care serveste la hranirea plantei imediat dupa încoltire ...

Planta aromatica bienala cu tulpina de 60-100 cm ramificata. Fructifica numai in al doilea an de veg ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016