Municipiul Sfantu Gheorghe va gazdui saptamana aceasta, in premiera nationala, Festivalul florilor comestibile. Initiativa apartine presedintelui Asociatiei Unitatilor Hoteliere si Restaurantelor din Sfantu Gheorghe (SVESZ), Kovacs Istvan, care a avut ca sursa de inspiratie un festival similar din Ungaria.
“Sunt foarte multe flori care nu sunt doar decorative, ci pot fi folosite la mancaruri, pentru sosuri si salate. Multi oameni nu stiu ca pot gati foarte ieftin cu flori - lalele, craite, panselute, papadie, galbenele sau trandafiri”, a declarat pentru Agerpres Kovacs Istvan.
Potrivit acestuia, florile dau savori deosebite preparatelor culinare, dar unele dintre ele sunt comestibile doar in anumite luni ale anului.
Organizatorul evenimentului spune ca acest festival nu reprezinta o alternativa gastronomica pe timp de criza, ci o noua incercare de atragere a cat mai multi turisti in judetul Covasna. Pentru acest festival, care va avea loc maine, la restaurantul Park din Sfantu Gheorghe, a fost invitat in mod special un bucatar din Ungaria.
“Sunt foarte multe flori care nu sunt doar decorative, ci pot fi folosite la mancaruri, pentru sosuri si salate. Multi oameni nu stiu ca pot gati foarte ieftin cu flori - lalele, craite, panselute, papadie, galbenele sau trandafiri”, a declarat pentru Agerpres Kovacs Istvan.
Potrivit acestuia, florile dau savori deosebite preparatelor culinare, dar unele dintre ele sunt comestibile doar in anumite luni ale anului.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Organizatorul evenimentului spune ca acest festival nu reprezinta o alternativa gastronomica pe timp de criza, ci o noua incercare de atragere a cat mai multi turisti in judetul Covasna. Pentru acest festival, care va avea loc maine, la restaurantul Park din Sfantu Gheorghe, a fost invitat in mod special un bucatar din Ungaria.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News