Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum s-au asociat trei fermieri din Călăraşi pentru a ieşi la export cu brandul Pui de Bărăgan


pui-de-carne-pretul-carnii-pasareGrupul de fermieri EuroAvi din Călăraşi, care prelu­crează peste 20.000 de tone de carne de pui anual, a ajuns într-un an să exporte 30% din producţie în ţări ca Bulgaria, Germania, Olanda, China sau Thailanda şi să distribuie produse sub brandul "Pui de Bărăgan" către discounterii alimentari şi magazinele de proximitate din partea de sud-est a ţării.
Grupul de la Călăraşi a fost format în 2006 de către şapte acţionari. Unul dintre ei "a pus la bătaie" atunci terenul pentru construcţia abatorului, iar ceilalţi au con­tri­buit cu activitatea firmelor Avicola Dragoş Vodă, Prima Nova şi Avicola Ciocăneşti, toate adminis­trând mai multe ferme de pui.

După un an "exploatat pe jumătate", în care a realizat afaceri de 11,4 milioane de euro (47,9 mil. lei), întrucât compania a inaugurat propriul abator în mai 2009, EuroAvi mizează în acest an pe o cifră de afaceri aproape triplă, în jur de 30 de milioane de euro.

"Producţia a crescut, iar compania a devenit mai cunoscută. Avem din ce în ce mai multe solicitări din afara ţării, iar acum lucrăm la contracte pentru câteva ţări din Africa", explică Puiu Ilisei, preşedintele companiei, evoluţia rezulta­telor financiare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

În prezent, compania se numără printre puţinele grupuri de producători care funcţionează conform recomandărilor făcute de Ministerul Agriculturii. Mihail Dumitru anunţă la fiecare ieşire publică faptul că singura şansă a agricultorilor de a deveni competitivi este să se asocieze. Cu toate acestea, din cele circa 106 grupuri recunoscute la nivel local, majoritatea preferă să funcţioneze doar cu numele. În realitate, marfa este vândută de fiecare producător în parte, de cele mai multe ori "fără acte", după cum recunosc mai mulţi membri ai unor astfel de asociaţii.

EuroAvi şi-a dublat anul acesta numărul de angajaţi, ajungând la peste 200 de persoane, dintre care 6 se ocupă de contabilitatea firmei. Abatorul lucrează cu marfa livrată de cele 13 ferme ale compa­niilor asociate (dintre acestea câteva ferme sunt în conservare, adică urmează să fie populate), capacitatea de producţie fiind de circa 5.000 de pui pe oră.

Citeste mai mult in Ziarul Financiar
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016