Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De cat azot au nevoie pasunile si fanetele?

de-cat-azot-au-nevoie-pasunile-si-fanetele

Proprietatile solului, conditiile climatice (minimum 800 mm precipitatii anuale), altitudinea, compozitia floristica influenteaza potentialul de productie al pajistilor.


Pajistile/fanetele din zonele montane sunt de obicei cosite de 2-3 ori pe an, iar pajistile si fanetele intensive aflate in zone favorabile pot da chiar si 5-6 coase/an.

O pajiste/faneata cu 3 coase/an consuma aprox. 100 - 130 kg N/ha.

O pajiste/faneata intensiva cu 5 coase/an cu o bogata varietate floristica indeparteaza 300 kg N/ha sau chiar mai mult din sol.

Aplicarea amendamentelor pe baza de CaO previne scaderea valorilor ph-ului solului si asigura necesarul de calciu si magneziu.

Sulful este de asemenea un element important si este recomandat in raport de 5:1 (N/sO3).

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala


Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial   Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri   Piata autohtona a berii...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cand este momentul ideal pentru fertilizarea cu azot a pajistilor si fanetelor?

Azotul este elementul nutritiv cu cel mai mare impact asupra productiei de fan.

Doza totala de azot trebuie adaptata in functie de potentialul de productie, tipul de pajiste-extensive 2-3 coase/an- recomandat 120-130 kg N/ha, intensive-peste 5 coase/an- recomandat 210 kg N/ha si fractionata astfel incat dozele de azot sa asigure necesarul nutritiv pe toata perioada de vegetatie.

Cantitatile de azot/fractie vor fi mai mari primavara la reluarea perioadei de vegetatie si la coasa 1 si 2 dupa care se recomanda reducerea cantitatii de azot/fractie.

In cazul folosirii de ingrasaminte organice lichide, dozele de azot mineral trebuie reduse.
 

Forma de azot recomandata!

Datorita perioadelor relativ scurte intre coase si a cresteri intensive a masei vegetale, ingrasamintele minerale care contin forma de N-nitric usor accesibila plantelor si cu actiune rapida (NaC 27 N) reprezinta cea mai buna solutie. Folosirea produsului NaC 27 N are pe langa azot nitric mai contine si 12,5% oxid de calciu(CaO) aduce un aport important de calciu pentru sol si pentru plante .

 

Aflati mai multe informatii de pe site-ul nostru: https://borealis-lat.com/ro/ro

Borealis L.A.T



Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.8 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016