Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
De cat azot au nevoie pasunile si fanetele?
Proprietatile solului, conditiile climatice (minimum 800 mm precipitatii anuale), altitudinea, compozitia floristica influenteaza potentialul de productie al pajistilor.
Pajistile/fanetele din zonele montane sunt de obicei cosite de 2-3 ori pe an, iar pajistile si fanetele intensive aflate in zone favorabile pot da chiar si 5-6 coase/an.
O pajiste/faneata cu 3 coase/an consuma aprox. 100 - 130 kg N/ha.
O pajiste/faneata intensiva cu 5 coase/an cu o bogata varietate floristica indeparteaza 300 kg N/ha sau chiar mai mult din sol.
Aplicarea amendamentelor pe baza de CaO previne scaderea valorilor ph-ului solului si asigura necesarul de calciu si magneziu.
Sulful este de asemenea un element important si este recomandat in raport de 5:1 (N/sO3).
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
valabila 48h
Cand este momentul ideal pentru fertilizarea cu azot a pajistilor si fanetelor?
Azotul este elementul nutritiv cu cel mai mare impact asupra productiei de fan.
Doza totala de azot trebuie adaptata in functie de potentialul de productie, tipul de pajiste-extensive 2-3 coase/an- recomandat 120-130 kg N/ha, intensive-peste 5 coase/an- recomandat 210 kg N/ha si fractionata astfel incat dozele de azot sa asigure necesarul nutritiv pe toata perioada de vegetatie.
Cantitatile de azot/fractie vor fi mai mari primavara la reluarea perioadei de vegetatie si la coasa 1 si 2 dupa care se recomanda reducerea cantitatii de azot/fractie.
In cazul folosirii de ingrasaminte organice lichide, dozele de azot mineral trebuie reduse.
Forma de azot recomandata!
Datorita perioadelor relativ scurte intre coase si a cresteri intensive a masei vegetale, ingrasamintele minerale care contin forma de N-nitric usor accesibila plantelor si cu actiune rapida (NaC 27 N) reprezinta cea mai buna solutie. Folosirea produsului NaC 27 N are pe langa azot nitric mai contine si 12,5% oxid de calciu(CaO) aduce un aport important de calciu pentru sol si pentru plante .
Aflati mai multe informatii de pe site-ul nostru: https://borealis-lat.com/ro/ro
Borealis L.A.T
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 3.8 din 5 voturi