Dor de gust
Publicat la data de 28 Iul. 2014 in:
Stiri In luna iunie a acestui an, Asociaţia Cultivatorilor de Legume si Centrul de Comunicare al Fermierilor din Romania a lansat programul „Dor de gust”. Prin intermediul programului producatorii mici si mijlocii din mai multe bazine legumicole din sudul tarii au ocazia sa isi vanda produsele in marile supermarketuri.
„Dor de gust”a fost lansat pentru a asigura accesul agricultorilor in marile lanturi de magazine alimentare, dar si pentru a raspunde cererii tot mai mari pentru produse romanesti.
Astfel, consumatorii pot gasi fructe si legume romanesti sub brandul „Dor de gust” in ambalaje marcate cu numele „Dor de gust”.
Din pacate, cateva din supermarketurile intrate in acest program arata o lipsa de respect atat pentru producatorii care fac eforturi pentru a se alinia regulilor pentru o buna colaborare cu aceste magazine, cat si pentru consumatorul roman, dornic sa puna pe masa fructe si legume ca in copilarie.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
De exemplu, unii dintre clientii magazinelor Kaufland Ploiesti si Lidl Slatina au gasit pepeni din Grecia in ambalajul romanesc „Dor de gust”.
Motivele folosirii ambalajului dedicat produselor romanesti pentru produsele din afara tarii pot fi variate, dar acest lucru poate induce in eroare consumatorul roman.
Chiar daca aceste supermarketuri arata o oarecare transparenta, scriind pe eticheta produsului tara de provenienta a acestuia, pe ambalaj apare scris cu litere de-o schioapa „Legume si fructe romanesti”, inducand cu usurinta in eroare pe cumparatorul care se bucura de ocazia de a manca ceva de la el de-acasa.
Prin urmare, va sugeram sa fiti foarte atenti atunci cand va faceti cumparaturile in marile magazine si sa urmariti cu atentie eticheta produselor.
Evitati astfel sa cumparati pepeni grecesti din ambalaje romanesti.
Mai multe detalii despre programul "Dor de gust" gasiti
aici>>>
Idei de afaceri in agricultura
5 motive pentru a incepe o afacere cu merisoare
Merisoarele, cunoscute sub numele de afine rosii sau coacaze de munte, pot sta la baza unei afaceri profitabile si de viitor. Sunt considerate unele dintre cele mai sanatoase fructe de padure si nu trebuie sa lipseasca dintr-o alimentatie echilibrata. Mai mult, se folosesc in industria farmaceutica ... citeste mai mult>>
Cultura de lavanda - o afacere cu fonduri europene
Fermierii care au suprafete mici de teren agricol cauta ideea de afaceri ideala, care i-ar putea imbogati. Plantatia de lavanda poate fi exploatata fara probleme 10-15 ani, cu un profit minim de 8.000 de euro pe an! Productia o valorifici usor, in multe feluri: plante verzi, plante uscate, ulei esen... citeste mai mult>>
Cum se inmulteste goji?
Aceste fructe mici sunt cotate ca super-alimente, fiind unele dintre cele mai puternice antioxidante naturale din lume. Ca urmare, toti cei interesati de sanatate sunt potentialii tai clienti!... citeste mai mult>>
Apicultura: O afacere nobila si profitabila
Plantele melifere variate, plantatii intinse de tei si salcami, precum si suprafetele cultivate cu pomi fructiferi si floarea-soarelui sunt tot atatea elemente favorizante pentru dumneavoastra, apicultorul in devenire! Clima Romaniei este, de asemenea, propice acestui tip de afacere.... citeste mai mult>>