Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Evaziune de 5 miliarde de euro. Fiscul doljean cere timbru pe fiecare pâine


Sărăcia îi împinge pe români să consume produse vândute la negru. Fiscul doljean cere timbrarea pâinii, din cauză că brutăriile şi cuptoarele de pâine deţin recordul absolut la evaziunea fiscală. Conform statisticilor, evaziunea fiscală din neimpozitarea comerţului subteran cu pâine, carne, lapte, cereale sau fructe se ridică la 5 miliarde de euro.
Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Dolj a propus Ministerului de Finanţe să eticheteze fiecare pâine produsă, după modelul timbrelor pentru alcool şi tutun. Eugen Călinoiu, directorul DGFP Dolj, a declarat pentru "Adevărul de Seară" că a lansat propunerea ca măsură de combatere a evaziunii fiscale în domeniul cerealelor şi panificaţiei, neregulă aflată la cote alarmante în judeţ.

„Prin etichetarea pâinii, produsul poate fi controlat mai bine şi, astfel, evaziunea fiscală din domeniu ar scădea considerabil. Aceste etichete, ca şi la alcool sau tutun, vin de la Ministerul Finanţelor şi ar putea fi falsificate mai greu”, este de părere şeful Fiscului doljean. Acesta nu a specificat dacă timbrul care ar urma să fie lipit pe fiecare pâine va fi comestibil sau nu:

"Deocamdată este doar o propunere. Dacă va fi aprobată, vom vedea ce fel de etichete vor fi lipite". Ideea de etichetare a produselor de panificaţie a mai fost lansată în 2006, de către Aurel Popescu, preşedintele ROMPAN (Patronatul Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse făinoase). Şi el spera pe atunci ca românii să mănânce pâine timbrată. Proiectul s-a rătăcit undeva pe la Ministerului Justiţiei, ultima instituţie care mai trebuia să-şi dea avizul.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Şi de această dată, mai rămâne ca autorităţile centrale să-şi dea seama că prin etichetarea pâinii produsul poate fi controlat mai bine şi, astfel, evaziunea fiscală din domeniu ar putea scădea considerabil. "Celui care este prins că vinde o pâine fără timbru i se va închide brutăria a doua zi", este de părere Călinoiu.

Cât pierde statul din neimpozitarea comerţului subteran cu pâine

Statul român pierde anual 5 miliarde de euro din neimpozitarea comerţului subteran cu pâine, carne, lapte, cereale sau fructe. Cele mai afectate de evaziunea fiscală sunt industria panificaţiei, cărnii şi laptelui. Dacă oficial românii cumpără carne în valoare de 3 miliarde de euro, pe piaţa neagră se mai comercializează carne în valoare de 1,5-2 miliarde de euro. Brutăriile şi cuptoarele de pâine deţin însă recordul absolut la evaziunea fiscală, cu 75% din produse vândute fără ca statul să beneficieze de impozite şi taxe.

Piaţa reală a pâinii este estimată la peste un miliard de euro. Piaţa fiscalizată este estimată de producătorii din domeniu la numai 250 milioane de euro. Restul produselor sunt vândute fără a se elibera bonuri fiscale, întregul profit intrând în buzunarul producătorilor şi comercianţilor. Aurel Popescu, preşedintele Rompan declara recent: “Evaziunea fiscală este singura în creştere anul acesta. În ceea ce priveşte domeniul cerealelor, panificaţiei şi morăritului pot spune că aici, în primele trei luni ale anului, evaziunea fiscală a crescut cu 3%-5%”.

Citest
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016