Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Giurgiu: O fabrica de ulei in judet va spori cantitatea cultivata cu rapita
Aproximativ 75.000 de hectare de teren agricol ar putea fi cultivate cu rapiţă în vederea construirii unei fabrici de ulei de rapiţă în următorii cinci ani în regiunea de graniţă Giurgiu-Ruse, în urma propunerii de colaborare făcute joi, la Giurgiu, în cadrul întâlnirii Grupului Comun de Lucru româno-bulgar pe probleme de agricultură, de un grup de investitori italieni.
"În judeţul Giurgiu se cultivă anual până la 21.000 de hectare şi, indiferent cât de avantajoasă ar fi oferta, nu se pot cultiva în judeţ mai mult de 30.000 de hectare, de aceea contez şi pe sprijinul părţii bulgare şi al judeţelor vecine în realizarea acestui proiect", a declarat, joi, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu.
'Noi ne ocupăm de producţia de energii alternative, în mod special realizată prin motoare endotermice alimentate cu ulei de rapiţă, şi cred că putem găsi împreună o soluţie de colaborare care să fie bună atât pentru noi cât şi pentru agricultorii din Giurgiu şi Ruse', a declarat şi directorul general al unei firme italiene care se ocupă de energii alternative, Marcelo Macheti.
El a spus că firma deţine deja astfel de instalaţii în Italia şi începe acum şi în România. Astfel, investitorii italieni au în vedere construirea în zona localităţii Gostinu a unei fabrici de ulei de rapiţă pe o suprafaţă de 12 hectare şi cu o capacitate de până la 70.000 de tone de ulei pe an, dar pentru acest lucru vrea să dispună şi de materia primă proprie. În acest sens, investitorii italieni vor să realizeze contracte de colaborare cu deţinătorii de terenuri din zona Giurgiu-Ruse pentru cultivarea rapiţei pe o suprafaţă de aproximativ 75 de mii de hectare. Investiţia pentru construirea fabricii se ridică la aproximativ 30 de milioane de euro, iar judeţul Giurgiu este agreat de investitorii italieni pentru că este aproape de Dunăre şi se poate asigura un transport fluvial mai ieftin.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Ei spun că în cazul colaborării cu deţinătorii de terenuri pentru cultivarea rapiţei pot asigura contracte asiguratoare prin care vor achiziţiona toată producţia cât şi seminţe sau ierbicide pentru culturi. 'Sunt convins că propunerea dumneavoastră cu toate asigurările date vor trezi interesul producătorilor din Ruse şi vă vom ajuta pentru întâlniri pentru stabilirea de contacte cu deţinătorii de terenuri agricole din districtul Ruse', a declarat subprefectul Regiunii Ruse şi preşedinte al Grupului de Lucru Comun al reprezentanţilor agriculturii din judeţul Giurgiu, Ivan Grigorov.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura