Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Grupul Erbasu intra pe piata laptelui, printr-o investitie sprijinita cu fonduri europene


Grupul Erbaşu, cu activităţi în principal în construcţii, vrea să investească într-o fabrică de procesare a laptelui, lângă Târgovişte, unde deţine o fermă de vaci, fondurile pentru proiectul evaluat la patru milioane de euro urmând să fie atrase în principal printr-o finanţare europeană.

"Acum pregătim dosarul, lucrările ar trebui să înceapă anul viitor, în primăvară", a declarat pentru MEDIAFAX Cristian Erbaşu , directorul general al Societăţii Comerciale de Construcţii (SCC) Erbaşu SA, firma cu ponderea cea mai importantă în cifra de afaceri consolidată a grupului controlat de familia Erbaşu.

El a precizat că ferma, care se întinde pe o suprafaţă de 200 de hectare, din care o parte au fost arendate, a fost achiziţionată în urmă cu peste 15 ani.

Grupul intenţionează să obţină o finanţare pentru construcţia fabricii din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală, care sprijină investitorii din Uniunea Europeană interesaţi să deruleze proiecte de dezvoltare rurală.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Constructorii se orientează către toate direcţiile

Erbaşu a afirmat că investiţiile anunţate anul trecut, vizând, printre altele, relocarea bazei de producţie, dezvoltarea unui proiect imobiliar sau pe segmentul hotelier, sunt îngheţate, în contextul crizei.

Grupul este interesat de achiziţii de terenuri, dar va aştepta până la "aşezarea preţurilor".

"Preţurile la terenuri sunt încă nejustificat de mari. În unele zone, s-au înjumătăţit, deşi ar fi trebuit să scadă de cinci ori. Preţurile nu se vor reaşeza mai devreme de un an", a spus Erbaşu.

Erbaşu, care ocupă şi funcţia de preşedinte al Patronatului Societăţilor din Construcţii (PSC), a spus că firma pe care o conduce a semnat în 2009 doar contracte pentru licitaţii derulate anul trecut, iar numărul proiectelor din piaţă s-a diminuat considerabil, în special cele finanţate de companii private.

"Constructorii se orientează către toate direcţiile, în funcţie de oportunităţi, cei cu lucrări civile către infrastructură sau invers. Noi încercăm să participăm la cât mai multe licitaţii organizate de Guvern sau autorităţi locale. Proiectele finanţate de persoane fizice sau juridice private nu mai merg aproape deloc", a spus Erbaşu.

Grupul nu a efectuat concedieri şi a subcontractat unele lucrări

SCC Erbaşu desfăşoară lucrări de infrastructură în mai multe zone din Capitală, proiecte cofinanţate de Banca Mondială şi primării de sector. Astfel, lucrările pentru cartierul Vatra Nouă se vor finaliza în iunie, o parte din cele pentru Chitila, în august, pentru Străuleşti şi Odăi vor începe în iunie, iar o treime din proiectul din zona Giuleşti-Sârbi va fi încheiat în acest an, potrivit sursei citate.

Grupul mai cuprinde firmele Erbaşu Edil Construct, Erbaşu Total Construct şi Erbaşu General Construct. Firmele desfăşoară activităţi în domeniul construcţiilor civile şi edilitare, hotelier şi agricultură. Erbaşu deţine şi hotelul Erbas, din Capitală.

Anul trecut, afacerile consolidate s-au dublat, la peste 120 milioane de lei, estimările pentru 2009 indicând o stagnare a rulajului sau o creştere uşoară.

Erbaşu a spus că printre măsurile adoptate în contextul crizei se numără, pe lângă amânarea unor investiţii, şi îngheţarea salariilor şi impunerea unui grad de productivitate mai mare personalului existent. El a precizat că grupul nu a efectuat concedieri şi a subcontractat unele lucrări, pentru a nu fi nevoit să disponibilizeze muncitorii la încheierea respectivelor proiecte.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016