Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Inconstienti! Directia Silvica din comuna Dumitresti a ras o padure de salcam, intr-o zona cu alunecari de teren


Padurea de salcim de linga Drumul National Dumbraveni-Vintileasca, din localitatea Galoiesti, comuna Dumitresti, a fost taiata pe ras. Zona este cunoscuta de sateni ca avind probleme din cauza alunecarilor de teren. Taierile sint efectuate de o firma din Buzau al carei patron, Adrian Costache, este fratele lui Aurel Costache, brigadier la Ocolul Silvic Dumitresti. Conducerea ocolului a sistat taierile abia dupa ce „Monitorul de Vrancea“ a cerut informatii de la Directia Silvica Focsani.
Primarul din Dumitresti, Sandu Crintea, spune ca, de fapt, terenurile de pe care se taie padurea apartin Primariei, iar cei de la Directia Silvica nu fac altceva decit sa distruga un ecosistem si totodata structura de rezistenta a Drumului National. Mai mult, primarul a spus ca in pericol este chiar spitalul din Dumitresti care va fi inundat de apele ce se vor stringe de pe versanti. Totusi, primarul nu a luat legatura cu Directia Silvica Focsani pentru a avertiza asupra efectelor taierilor din zona.

Terenul din zona respectiva a fost impadurit pentru a proteja pamintul din jurul localitatii. Daca aceasta padure va fi exploatata in felul in care a inceput, adica pe ras, inseamna ca o parte din satul Galoiesti va disparea in curind. Este loc fugitiv si a fost stabilizat tocmai datorita acestei paduri. Un lucru si mai grav este afectarea directa a Drumului National, care si asa este destul de subred. Pentru citeva masini de lemne este posibil sa cheltuim miliarde sa refacem un lucru“, a declarat Sandu Crintea, primarul din Dumitresti.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Patronul firmei care taie este frate cu padurarul
Citeste mai mult in Monitorul de Vrancea
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016