Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Industria zaharului nu mai indulceste pe nimeni
MADR vrea reducerea cotei de zahăr pentru 2008-2009 cu 4%. strong>Agrostar sustine: Suprafeţele cultivate cu sfeclă s-ar diminua, iar preţul zahărului ar creşte cu 5 - 10%.
Patronatul încearcă să menţină cota de sfeclă la nivel naţional şi să evite abandonul producţiei
Federaţia Agrostar susţine că Ministerul Agriculturii solicită, printr-un proiect de ordin, diminuarea cotei de zahăr alocată României de Uniunea Europeană, cu 4% din cota totală. "Acest proiect de ordin este o dovadă clară a modului cum înalţi funcţionari din cadrul MADR lovesc în interesele producătorilor agricoli cultivatori de sfeclă-de-zahăr şi a consumatorilor din România", a declarat preşedintele Agrostar, Ştefan Niculae. Potrivit unui comunicat al federaţiei, consecinţele aplicării acestui ordin ar fi diminuarea suprafeţelor cultivate cu sfeclă-de-zahăr şi majorarea preţului la zahăr cu aproximativ 5 - 10%. Un amplu articol in Curierul National.
Ca răspuns la comunicatul Agrostar, Elena Tatomir, director în cadrul MADR, a anunţat că reducerea producţiei de zahăr din sfeclă pentru 2008-2009 cu 4% din cota de 109,36 de tone alocate României de către UE anul trecut nu va scumpi zahărul la consumatorul final. În plus, Ion Armenean, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Zahăr din sfeclă-de-zahăr din România, a declarat că preţul de vânzare din România se calculează în funcţie de preţul mondial, care în prezent este de 635 de euro pe tonă. Potrivit Elenei Tatomir, ca să poată produce, fabricile româneşti plătesc în acest moment o contribuţie de 125 de euro pentru fiecare tonă de zahăr din sfeclă-de-zahăr.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Totodată, aceasta a mai adăugat că suprafaţa cultivată cu sfeclă-de-zahăr anul acesta va rămâne neschimbată faţă de anul 2007-2008, când au fost cultivate 25.000 de hectare. Taxele impuse de UE la producţia de zahăr din sfeclă au ca rol echilibrarea producţiei între ţări şi eliminarea stocurilor de zahăr existente în acest moment la nivel european.
Citeste mai mult in Curierul National
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura