Iti doresti sa te muti la tara? Sfaturile utile care te ajuta sa te adaptezi mai usor
Publicat la data de 16 Mai. 2022 in:
Stiri Cand iti doresti un nou stil de viata, adica sa faci o schimbare majora si sa te muti definitiv in mediul rural, ar trebui sa cantaresti bine aceasta decizie si sa iti dai seama daca esti cu adevarat pregatit. Drept urmare, informeaza-te cu atentie la facilitatile pe care le vei avea la tara. Vezi care sunt avantajele si dezavantajele, ca sa faci alegerea potrivita. Iata cateva aspecte care te vor ajuta sa iti faci o imagine de ansamblu.
Verifica ce facilitati ai
Daca vrei sa te muti definitiv la tara, tine cont de facilitati si de aspectele de ordin logistic. Mai precis, intereseaza-te daca in zona respectiva ai acces la apa potabila, daca este instalat sistemul de canalizare, ca sa nu apelezi la o fosa septica, ori daca esti racordat la reteaua de gaze naturale. Altfel, daca nu vei avea la dispozitie astfel de conditii, probabil ca va trebui sa te ocupi chiar tu de aceste aspecte, deci vor aparea cheltuieli pe care nu ti le doresti.
Daca tii la confortul tau, asigura-te ca ai parte de aceste facilitati. Ba mai mult, vezi cat va dura drumul dus-intors catre munca, fiindca nu vrei sa pierzi timp pretios. In plus, ca sa nu mai stai sa astepti dupa mijloacele de transport in comun, care probabil circula rar in mediul rural, foloseste o masina. In plus, e important sa stii daca ai in proximitatea gospodariei tale farmacii, magazine, benzinarii sau scoli.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propria ta Plantatie de Paulownia
Cum sa castigi 30 000 euro ha chiar din cel de-al 3-lea an al afacerii tale cu fabulosii arbori Paulownia Comanda acum CD-ul tau despre Plantatia de Paulownia Este UNICUL ghid aparut pe piata ideilor de afaceri privind infiintarea unei plantatii de Paulownia El iti arata de la A la Z ce inseamna aceasta afacere si te invata cum sa...
Oferta Speciala
valabila 48h
Aparate si obiecte specifice mediului rural
La tara, o sa iti petreci mult timp in aer liber, unde o sa ai multe activitati gospodaresti. Asadar, ca sa te adaptezi la acest nou stil de viata, trebuie sa iti procuri aparatele si obiectele necesare cu ajutorul carora sa fii pregatit pentru orice treaba.
De exemplu, cand vine vorba de horticultura si agricultura, ai nevoie de utilajele specifice, precum motosapa, motocultor sau chiar un tractor. Ca sa nu mai vorbim de irigatii, unde o sa iti prinda bine o pompa submersibila. In plus, vei avea nevoie si de un generator.
Prin urmare, reteaua electrica va fi solicitata. Ca sa te asiguri ca fiecare echipament conectat la retea functioneaza in mod corespunzator, iar randamentul este cel pe care ti-l doresti, foloseste un
stabilizator de tensiune. Asta pentru ca multe dispozitive si echipamente iti vor afecta reteaua, iar pe termen lung e posibil ca acestea sa nu mai functioneze la capacitate maxima, deci sa fii nevoit sa le inlocuiesti mai devreme decat trebuie ori sa achiti facturi mai mari.
Incearca sa fii cat mai independent
Daca tot ai de gand sa stai la tara, profita de asta. Incearca sa fii cat mai independent cu putinta. De exemplu, nu poti sa cresti gaini in fata blocului, dar aici vei avea ocazia sa iti organizezi o mica ferma, ca sa ai la dispozitie carne proaspata si alte produse provenite de la animale.
La fel si in cazul fructelor si legumelor. Planteaza-le singur, ca sa nu mai depinzi de supermarket. Astfel, pe langa faptul ca vei duce un stil de viata sanatos, vei pune si bani deoparte. Totusi, tine cont ca va trebui sa pui osul la treaba si sa ai rabdare, fiindca plantele respective nu se vor dezvolta peste noapte. Citeste carti despre agricultura ca sa deprinzi tainele acesteia.
Oricum, chiar daca ai mai trait sau nu in mediul rural, aceasta decizie, de a-ti muta definitiv domiciliul aici, trebuie sa vina doar daca esti 100% hotarat ca te vei adapta si ca nu-ti va lipsi confortul de la oras. Poate ca mai intai ar trebui sa locuiesti la tara pentru o perioada scurta ori in weekend, ca sa iti dai seama daca iti place cu adevarat.
Sursa foto: Shutterstock.com

Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri profitabile la tara
Am mai spus-o de multe ori faptul ca mediul rural este o oportunitate excelenta pentru dezvoltarea unei afaceri de succes. De data asta, iti recomandam cateva idei prfitabile la tara destinate intreprinderilor mici.... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>
Ce mai cultiva fermierii romani? Cartofi mov!
Nu este usor sa alegi afacerea in agricultura in care sa investesti, este nevoie sa iti pui gandurile in ordine, sa analizezi ideea, cum ar putea fi mai bine materializata, sub ce forma. Una dintre afacerile care ti s-ar potrivi, mai ales daca ai teren la tara, este cultivarea cartofilor mov. Sa afl... citeste mai mult>>