Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Iti doresti sa te muti la tara? Sfaturile utile care te ajuta sa te adaptezi mai usor

iti-doresti-sa-te-muti-la-tara-sfaturile-utile-care-te-ajuta-sa-te-adaptezi-mai-usor

Cand iti doresti un nou stil de viata, adica sa faci o schimbare majora si sa te muti definitiv in mediul rural, ar trebui sa cantaresti bine aceasta decizie si sa iti dai seama daca esti cu adevarat pregatit. Drept urmare, informeaza-te cu atentie la facilitatile pe care le vei avea la tara. Vezi care sunt avantajele si dezavantajele, ca sa faci alegerea potrivita. Iata cateva aspecte care te vor ajuta sa iti faci o imagine de ansamblu.


Verifica ce facilitati ai 
 
Daca vrei sa te muti definitiv la tara, tine cont de facilitati si de aspectele de ordin logistic. Mai precis, intereseaza-te daca in zona respectiva ai acces la apa potabila, daca este instalat sistemul de canalizare, ca sa nu apelezi la o fosa septica, ori daca esti racordat la reteaua de gaze naturale. Altfel, daca nu vei avea la dispozitie astfel de conditii, probabil ca va trebui sa te ocupi chiar tu de aceste aspecte, deci vor aparea cheltuieli pe care nu ti le doresti.
 
Daca tii la confortul tau, asigura-te ca ai parte de aceste facilitati. Ba mai mult, vezi cat va dura drumul dus-intors catre munca, fiindca nu vrei sa pierzi timp pretios. In plus, ca sa nu mai stai sa astepti dupa mijloacele de transport in comun, care probabil circula rar in mediul rural, foloseste o masina. In plus, e important sa stii daca ai in proximitatea gospodariei tale farmacii, magazine, benzinarii sau scoli. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
Aparate si obiecte specifice mediului rural 
 
La tara, o sa iti petreci mult timp in aer liber, unde o sa ai multe activitati gospodaresti. Asadar, ca sa te adaptezi la acest nou stil de viata, trebuie sa iti procuri aparatele si obiectele necesare cu ajutorul carora sa fii pregatit pentru orice treaba. 
 
De exemplu, cand vine vorba de horticultura si agricultura, ai nevoie de utilajele specifice, precum motosapa, motocultor sau chiar un tractor. Ca sa nu mai vorbim de irigatii, unde o sa iti prinda bine o pompa submersibila. In plus, vei avea nevoie si de un generator. 
 
Prin urmare, reteaua electrica va fi solicitata. Ca sa te asiguri ca fiecare echipament conectat la retea functioneaza in mod corespunzator, iar randamentul este cel pe care ti-l doresti, foloseste un  stabilizator de tensiune. Asta pentru ca multe dispozitive si echipamente iti vor afecta reteaua, iar pe termen lung e posibil ca acestea sa nu mai functioneze la capacitate maxima, deci sa fii nevoit sa le inlocuiesti mai devreme decat trebuie ori sa achiti facturi mai mari. 
 
Incearca sa fii cat mai independent
 
Daca tot ai de gand sa stai la tara, profita de asta. Incearca sa fii cat mai independent cu putinta. De exemplu, nu poti sa cresti gaini in fata blocului, dar aici vei avea ocazia sa iti organizezi o mica ferma, ca sa ai la dispozitie carne proaspata si alte produse provenite de la animale. 
 
La fel si in cazul fructelor si legumelor. Planteaza-le singur, ca sa nu mai depinzi de supermarket. Astfel, pe langa faptul ca vei duce un stil de viata sanatos, vei pune si bani deoparte. Totusi, tine cont ca va trebui sa pui osul la treaba si sa ai rabdare, fiindca plantele respective nu se vor dezvolta peste noapte. Citeste carti despre agricultura ca sa deprinzi tainele acesteia.
 
Oricum, chiar daca ai mai trait sau nu in mediul rural, aceasta decizie, de a-ti muta definitiv domiciliul aici, trebuie sa vina doar daca esti 100% hotarat ca te vei adapta si ca nu-ti va lipsi confortul de la oras. Poate ca mai intai ar trebui sa locuiesti la tara pentru o perioada scurta ori in weekend, ca sa iti dai seama daca iti place cu adevarat. 
 
Sursa foto: Shutterstock.com 
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016