Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mierea contrafacuta, principala problema din industria apicola

mierea-contrafacuta-principala-problema-din-industria-apicola

Presedintele Organizatiei internationale a exportatorilor de miere sustine ca aceasta este mai grava decat problema pesticidelor sau cele de natura sanitara.


Conform unor declaratii recente ale lui Norberto Garcia, presedintele Organizatiei internationale a exportatorilor de miere,  piata internationala a mierii este inundata de produse contrafacute, cele mai importante nereguli descoperite fiind etichetarea falsa, modificarea originii sau adaosul de sirop de zahar.
 
 „Mierea modificata sau falsificata reprezinta principalul flagel pentru industria apicola, mai mare decat pesticidele sau problemele sanitare”, a declarat acesta, adaugand ca in acest timp, exporturile de miere cresc fara incetare.
 
Astfel, in timp ce numarul stupilor din intreaga lume a avansat cu doar 8% intre 2007 si 2013, exporturile de miere la nivel mondial au urcat cu 61%. In plus, in emisfera orientala, o regiune cuprinsa intre Ucraina si Taiwan, tendinta este si mai pronuntata cu o crestere de 13% a stupilor si de 196% a exporturilor de miere.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Aceste date statistice demonstreaza o anomalie socanta care merge impotriva tendintelor mondiale de scadere a productivitatii stupilor. Cum se justifica aceste volume de export? Frauda este responsabila de injectarea unor volume importante de miere diluata cu preturi scazute pe piata mondiala", a mai declarat Norberto Garcia.
 
Acesta a explicat ca motivul este acela ca productia mondiala de miere nu poate raspunde cererii, dand  exemplu e China, cel mai mare producator si consumator mondial, cu o productie de 450.000 de tone pe an, dintre care 150.000 de tone sunt exportate, care este departe de a satisface o cerere interna care se apropie de 700.000 de tone pe an.
 
O astfel de situatie ar putea sa ii indemne pe unii intermediari la frauda, prin amestecul mierii cu diverse siropuri ieftine produse pe baza de cereale sau prin modificarea originii botanice sau geografice a mierii pe eticheta produsului.
 
Norberto Garcia este de parere ca aceasta superoferta ar putea fi responsabila de scaderea semnificativa a pretului mierii pe piata mondiala incepand cu luna ianaurie 2015. Principalele victime sunt consumatorii dar si apicultorii, in Europa ca si in China, spune Norberto Garcia, potrivit caruia autoritatile nationale ar trebui sa intareasca controalele pe aceasta piata.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016