Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mierea de albăstrele, bună la vedere


Mierea de mărăcine, siropul de măceşe, biscuiţii cu seminţe de in sau de dovleac şi ulei de cânepă. La prima vedere, pare a fi vorba de o dietă trăznită, nu de o măsă de prânz obişnuită. Însă produsele prezentate, pana ieri, la Salonul Ecoagricultura de la Romexpo au avantajul că sunt prietenoase cu mediul şi, mult mai important, cu organismul nostru.

“La noi în România încă se mai consumă miere cu antibiotice”
Mierea ecologică provine de la albine care nu au fost tratate cu antibiotice, iar plantele din apropierea stupilor nu au voie să fie stropite cu pesticide. În plus, inspectorii verifică dacă toate aceste condiţii sunt respectate (sunt analizate atât mierea, cât şi stupii).

“La noi în România încă se mai consumă miere cu antibiotice”, spune Maria Rotaru, laborantă la firma Tremot Dobre şi Fiii. “Cei din afară nu acceptă aşa ceva”, adaugă ea.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

“Mierea cu antibiotice este nocivă pentru organism. S-au făcut cercetări şi este cancerigenă. În plus, organismul devine imun şi nu mai reacţionează la antibiotice”, explică Rotaru.

Medicamentele precum streptomicina, tetraciclina, cloranfenicolul şi sulfamidele sunt folosite pentru a trata albinele atunci când se îmbolnăvesc. Rotaru susţine însă că, în caz de îmbolnăvire, întregul stup ar trebui desfiinţat.

Vizitatorii târgului s-au înghesuit în special în jurul meselor înţesate de borcanele galbene cu miere. Unii producători autohtoni au adus atât de multe găletuşe, borcane, recipiente şi sticle, astfel încât reprezentanţii lor abia se mai zăreau din spatele rândurilor suprapuse, ordonate la linie.

Expozanţii au adus la salon inclusiv o poartă de lemn maramureşeană în mărime naturală şi chiar rame din stupi cu albine închise în spatele unui geam.

Citeste mai mult in Evenimentul Zilei
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton