Mierea de mărăcine, siropul de măceşe, biscuiţii cu seminţe de in sau de dovleac şi ulei de cânepă. La prima vedere, pare a fi vorba de o dietă trăznită, nu de o măsă de prânz obişnuită. Însă produsele prezentate, pana ieri, la Salonul Ecoagricultura de la Romexpo au avantajul că sunt prietenoase cu mediul şi, mult mai important, cu organismul nostru.
“La noi în România încă se mai consumă miere cu antibiotice”
Mierea ecologică provine de la albine care nu au fost tratate cu antibiotice, iar plantele din apropierea stupilor nu au voie să fie stropite cu pesticide. În plus, inspectorii verifică dacă toate aceste condiţii sunt respectate (sunt analizate atât mierea, cât şi stupii).
“La noi în România încă se mai consumă miere cu antibiotice”, spune Maria Rotaru, laborantă la firma Tremot Dobre şi Fiii. “Cei din afară nu acceptă aşa ceva”, adaugă ea.
“Mierea cu antibiotice este nocivă pentru organism. S-au făcut cercetări şi este cancerigenă. În plus, organismul devine imun şi nu mai reacţionează la antibiotice”, explică Rotaru.
Medicamentele precum streptomicina, tetraciclina, cloranfenicolul şi sulfamidele sunt folosite pentru a trata albinele atunci când se îmbolnăvesc. Rotaru susţine însă că, în caz de îmbolnăvire, întregul stup ar trebui desfiinţat.
Vizitatorii târgului s-au înghesuit în special în jurul meselor înţesate de borcanele galbene cu miere. Unii producători autohtoni au adus atât de multe găletuşe, borcane, recipiente şi sticle, astfel încât reprezentanţii lor abia se mai zăreau din spatele rândurilor suprapuse, ordonate la linie.
Expozanţii au adus la salon inclusiv o poartă de lemn maramureşeană în mărime naturală şi chiar rame din stupi cu albine închise în spatele unui geam.
Citeste mai mult in Evenimentul Zilei

“La noi în România încă se mai consumă miere cu antibiotice”
Mierea ecologică provine de la albine care nu au fost tratate cu antibiotice, iar plantele din apropierea stupilor nu au voie să fie stropite cu pesticide. În plus, inspectorii verifică dacă toate aceste condiţii sunt respectate (sunt analizate atât mierea, cât şi stupii).
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
“La noi în România încă se mai consumă miere cu antibiotice”, spune Maria Rotaru, laborantă la firma Tremot Dobre şi Fiii. “Cei din afară nu acceptă aşa ceva”, adaugă ea.
“Mierea cu antibiotice este nocivă pentru organism. S-au făcut cercetări şi este cancerigenă. În plus, organismul devine imun şi nu mai reacţionează la antibiotice”, explică Rotaru.
Medicamentele precum streptomicina, tetraciclina, cloranfenicolul şi sulfamidele sunt folosite pentru a trata albinele atunci când se îmbolnăvesc. Rotaru susţine însă că, în caz de îmbolnăvire, întregul stup ar trebui desfiinţat.
Vizitatorii târgului s-au înghesuit în special în jurul meselor înţesate de borcanele galbene cu miere. Unii producători autohtoni au adus atât de multe găletuşe, borcane, recipiente şi sticle, astfel încât reprezentanţii lor abia se mai zăreau din spatele rândurilor suprapuse, ordonate la linie.
Expozanţii au adus la salon inclusiv o poartă de lemn maramureşeană în mărime naturală şi chiar rame din stupi cu albine închise în spatele unui geam.
Citeste mai mult in Evenimentul Zilei

Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News