Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Pana in 2 miliarde de tone de alimente sunt aruncate in fiecare an
O mare parte din hrana produsa in lume este risipita in fiecare an, respectiv intre 1,2 si 2 miliarde de tone de alimente, potrivit unui raport citat de Agerpres.
"Intre 30 si 50% din cele patru miliarde de tone de alimente produse anual in lume nu vor ajunge niciodata in stomacul oamenilor", explica autorii raportului elaborat de Institutul de Ingineri Mecanici (IMeche), un organism ce vizeaza promovarea ingineriei in lume.
Intitulat "Global Food: Waste Not, Want Not", raportul denunta "infrastructurile si dispozitivele de stocare neadaptate" si "datele limita de vanzare mai stricte".
Autorii se refera la comportamentul consumatorilor, criticand in special ofertele "un produs cumparat-un produs oferit" sau cererea de "perfectiune estetica" a produsului din partea consumatorilor. "In Europa si SUA, in special, pana la jumatate din hrana cumparata este aruncata de consumatorul insusi", se arata in documentul citat.
Aceasta pierdere nu se limiteaza, potrivit raportului, la deseurile generate de alimente neconsumate. Dezordinea este vizibila la toate nivelurile lantului de productie alimentara. "550 miliarde de metri cubi de apa sunt astfel utilizati in zadar pentru aceste alimente care se pierd", releva acelasi document.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Potrivit lui Tim Fox de la IMeche, aceste alimente ar putea fi folosite pentru a hrani populatia mondiala crescuta si in special pe cei care sufera de foame.
Intre 2010 si 2012, 860 de milioane de persoane din intreaga lume sufereau de malnutritie, potrivit Organizatiei Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO).
Autor:
Cornel Oprea
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News