Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Stiri

O mare parte din hrana produsa in lume este risipita in fiecare an, respectiv intre 1,2 si 2 miliarde de tone de alimente, potrivit unui raport citat de Agerpres.
"Intre 30 si 50% din cele patru miliarde de tone de alimente produse anual in lume nu vor ajunge niciodata in stomacul oamenilor", explica autorii raportului elaborat de Institutul de Ingineri Mecanici (IMeche), un organism ce vizeaza promovarea ingineriei in lume.
Intitulat "Global Food: Waste Not, Want Not", raportul denunta "infrastructurile si dispozitivele de stocare neadaptate" si "datele limita de vanzare mai stricte".
Autorii se refera la comportamentul consumatorilor, criticand in special ofertele "un produs cumparat-un produs oferit" sau cererea de "perfectiune estetica" a produsului din partea consumatorilor. "In Europa si SUA, in special, pana la jumatate din hrana cumparata este aruncata de consumatorul insusi", se arata in documentul citat.
Aceasta pierdere nu se limiteaza, potrivit raportului, la deseurile generate de alimente neconsumate. Dezordinea este vizibila la toate nivelurile lantului de productie alimentara. "550 miliarde de metri cubi de apa sunt astfel utilizati in zadar pentru aceste alimente care se pierd", releva acelasi document.
Potrivit lui Tim Fox de la IMeche, aceste alimente ar putea fi folosite pentru a hrani populatia mondiala crescuta si in special pe cei care sufera de foame.
Intre 2010 si 2012, 860 de milioane de persoane din intreaga lume sufereau de malnutritie, potrivit Organizatiei Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO).
Intitulat "Global Food: Waste Not, Want Not", raportul denunta "infrastructurile si dispozitivele de stocare neadaptate" si "datele limita de vanzare mai stricte".
Autorii se refera la comportamentul consumatorilor, criticand in special ofertele "un produs cumparat-un produs oferit" sau cererea de "perfectiune estetica" a produsului din partea consumatorilor. "In Europa si SUA, in special, pana la jumatate din hrana cumparata este aruncata de consumatorul insusi", se arata in documentul citat.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Aceasta pierdere nu se limiteaza, potrivit raportului, la deseurile generate de alimente neconsumate. Dezordinea este vizibila la toate nivelurile lantului de productie alimentara. "550 miliarde de metri cubi de apa sunt astfel utilizati in zadar pentru aceste alimente care se pierd", releva acelasi document.
Potrivit lui Tim Fox de la IMeche, aceste alimente ar putea fi folosite pentru a hrani populatia mondiala crescuta si in special pe cei care sufera de foame.
Intre 2010 si 2012, 860 de milioane de persoane din intreaga lume sufereau de malnutritie, potrivit Organizatiei Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO).
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News