Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

PNDR 2014-2020 va integra doua noi masuri. Vezi cui se adreseaza

pndr-2014-2020-va-integra-doua-noi-masuri-vezi-cui-se-adreseaza

Proprietarii de paduri vor putea sa beneficieze de fonduri compensatorii in cazul in care pastreaza neatinse portiunile din padurile pe care le detin. Sprijiunul financiar va fi acordat prin intermediul unei noi masuri de silvomediu incluse in Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020. Pe langa masura destinata sectorul silvic, MADR va implementa si o masura destinata proprietarilor care isi arendeaza terenurile.


„Avem in discutie doua masuri noi si acum asteptam calculele pentru a vedea in ce mod le activam. Prima este masura de silvomediu, similara cu cea de agromediu, dar pentru proprietarii de paduri. Ei vor primi o compensatie pentru faptul ca in cadrul gestionarii padurii respective respecta anumite cerinte de mediu. Primesc o compensatie pentru pierderile de venit pentru ca nu fac taieri tot timpul anului sau pentru ca lasa niste zone de liniste pentru animale. Ei vor avea continuu niste suprafete de padure definite procentual ca zone de liniste pentru animale. Nu e obligatoriu sa fie aceeasi zona, ci continuu sa aiba acea suprafata. In acelasi timp, discutam si despre utilizarea tratamentelor chimice, care trebuie sa fie oarecum controlata, astfel incat sa nu afecteze mediul”, a declarat George Turtoi, secretar de stat in Ministerul agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Acesta a subliniat ca, in prezent, specialistii MADR impreuna cu consultantii pe elaborarea programului si cu cei de la Institutul de Cercetari si Amenajari Silvice (ICAS) lucreaza la calcularea cuantumului compensatiei care va fi acordata pe hectar proprietarilor de paduri.
Masura pentru comasarea terenurilor
 
A doua masura inclusa in noul PNDR isi propune sa stimuleze comasarea terenurilor. Fermierii care isi cedeaza terenurile fie prin vanzare, fie prin arendare, vor putea primi un sprijin de 120% fata de sprijinul pe care l-ar fi primit pe plati directe. „Este vorba, mai pe intelesul tuturor, de renta viagera. Noi i-am spus

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Masura de restructurare” pentru ca se urmareste comasarea terenurilor. Rationamentul este in felul urmator: pe pilonul I, pe programarea actuala, exista o schema noua pentru ferme mici, iar prin renta viagera, fermierii care sunt activi in cadrul acelei scheme, dupa cel putin un an de zile de activitate, pot sa cedeze suprafetele lor de teren, intre 1 si 5 hectare. Cedarea nu inseamna neaparat vanzarea, ci inclusiv arendarea pe o perioada foarte lunga care sa certifice ca iese din zona agricola si primeste astfel din pilonul II un sprijin de 120% fata de sprijinul pe care il primea prin schema de ferme mici din pilonul I. 120% din suma pe care trebuie sa o primeasca pe plati directe se ridica in jurul valorii de 184 de euro pe hectar”, a adaugat secretarul de stat.
 
Potrivit oficialului MADR, noile masuri vor fi incluse in forma finala a PNDR 2014-2020, care va avea in total 16 masuri, iar aceasta va fi trimisa Comisiei Europene pana la finalul lunii iunie.

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016