Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pretul lactatelor a inregistrat cea mai mare crestere din ultimii sapte ani

pretul-lactatelor-a-inregistrat-cea-mai-mare-crestere-din-ultimii-sapte-ani

Cresterea a fost atat de semnificativa, incat a determinat o majorare cu 2,9 la suta a pretului global al alimentelor.


Conform celui mai recent index al preturilor alimentelor realizat de  Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura, cea mai mare crestere a pretului la produsele lactate inregistrata in ultimii sapte ani a facut ca pretul global al produselor alimentare sa atinga cel mai ridicat nivel din ultimele 18 luni.
 
Indexul preturilor la alimente masoara modificarile de preturi inregistrate de un cos de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne si zahar, iar in luna septembrie 2016, acest indice a crescut cu 2,9% comparativ cu luna august, pana la un nivel de 170,9 puncte.
 
Pretul produselor lactate a crescut cu 14%, cel mai mare avans inregistrat dupa luna noiembrie 2009, in timp ce pretul zaharului a urcat cu 6,7%.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala


Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial   Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri   Piata autohtona a berii...

Oferta Speciala
valabila 48h

Specialistii organizatiei spun ca actuala crestere de preturi se datoreaza asteptarilor potrivit carora scaderea productiei de lapte in Uniunea Europeana si un debut slab al anului agricol in Oceania vor duce la limitarea cantitatilor disponibile la export, dupa oferte in exces in ultimii doi ani.
 
In schimb, prognozele pentru recolta mondiala de cereale in 2016 — 2017, sunt mai bune, estimandu-se o productie record de 2,569 miliarde de tone, cu 1,5% sau trei milioane tone mai mare decat productia record inregistrata in 2015.
 
Productia mondiala de grau ar urma sa urce pana la 742,4 milioane de tone, ca urmare a unor recolte peste asteptari in Rusia, SUA si India. In acelasi timp, pentru prima data in ultimii trei ani, productia mondiala de orez ar urma sa urce comparativ cu anul precedent, cu 1,3% pana la 497,8 milioane tone, cel mai ridicat nivel inregistrat vreodata.

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016