Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Preţul pâinii va creşte cu până la 15% în următoarele două luni


Preşedintele Federaţiei Naţionale a Producătorilor Agricoli din România (FNPAR), Viorel Matei, a declarat miercuri (5 ianuarie 2011) că estimează o creştere a preţului pâinii cu până la 12-15% până la finele lunii februarie 2011, unul din principalele motive fiind faptul că România a exportat prea mult grâu şi acum este nevoită să importe materia primă la preţ crescut.

“Dacă toate statele europene au sistat exporturile de grâu, ştiindu-se că este o producţie slabă în 2010, România a fost singura ţară din Uniunea Europeană care a exportat peste 50% din producţia proprie, deşi ştia că are nevoie de aproape două milioane de tone de grâu pentru panificaţie şi sămânţă. De aceea, noi suntem în situaţia de a importa grâu şi făină. Nu este un lucru rău că se exportă, ci este rău că se importă. Toate statele europene, precum şi cele din jurul nostru, au gândit, în primul rând, siguranţa alimentară a propriei populaţii (Ucraina, Rusia, Ungaria, Polonia, Germania), nu au exportat niciun gram de grâu, din contră, şi-au menţinut rezervele lor de grâu”, a spus Matei. Ca urmare a importului materiei prime la un preţ de circa 90 de bani kilogramul pe piaţa liberă europeană, brutarii români nu pot vinde pâinea ieftin.



Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


“Problema este gravă. Pot exista acele brutării care folosesc grâu necontabilizat, pentru care nu se plăteşte TVA, care lucrează la negru. Dar brutăriile care vin pe piaţă nu pot lucra la negru, acestea fiind ameninţate de faliment dacă nu cresc preţul”, a explicat Matei. Potrivit preşedintelui FNPAR, pâinea s-a scumpit deja, dar majorarea nu a fost sesizată deoarece la preţul vechi s-a vândut un gramaj mai mic.

“Spre exemplu, în luna septembrie, preţul grâului a fost tot de 0,90 lei kilogramul, dar au găsit o metodă foarte ingenioasă de a scumpi pâinea, respectiv, nu au mai făcut-o de 1.000 de grame, ci de 800 de grame, pe care o comercializau la acelaşi preţ”, a spus liderul producătorilor. Viorel Matei estimează că după pâine se vor scumpi şi alte produse alimentare de bază: zahărul, carnea de pasăre şi cea de porc.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016