Preturile mondiale pentru alimente, in crestere continua
Publicat la data de 03 Sep. 2020 in:
Stiri Preturile mondiale pentru alimente se afla intr-o crestere continua, luna august fiind a treia in care valorile au urcat.
FAO publica lunar propriul sau Food Price Index, care masoara modificarile de preturi inregistrate la un cos de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne si zahar. In august, acest indice a crescut pana la 96,1 puncte, de la 94,3 puncte luna precedenta.
Potrivit FAO, preturile la cereale a urcat cu 1,9% in august, comparativ cu luna iulie, si cu 7%, raportat la aceeasi luna a anului trecut. In randul cerealelor de baza, cel mai mult au crescut preturile la sorg, orz, orez si porumb, acesta din urma fiind influentat de ingrijorarile cu privire la perspectivele productiei americane dupa recentele pagube provocate culturilor din Iowa.
Pretul uleiurilor vegetale a urcat cu 5,9% in august, ajungand la nivelul la care era la inceputul anului, cand a izbucnit pandemia de coronavirus. Pretul uleiului de palmier a fost influentat de asteptata reducere a recoltei in principalele tari producatoare, care, combinata cu o cerere globala solida, ar urma sa conduca la diminuarea stocurilor.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
Preturile la zahar au urcat cu 6,7%, comparativ cu luna iulie, reflectand prognozele privind o reducere a productiei din cauza conditiilor meteo nefavorabile in Uniunea Europeana si Thailanda. Cererea puternica de importuri in China a ajutat si ea sa impinga in sus preturile.
In schimb, preturile la lactate si carne au ramas in mare parte nemodificate in luna august, comparativ cu iulie.
In paralel, FAO a dat joi publicitatii noile sale estimari privind oferta si cererea mondiala de grau in sezonul agricol 2020/2021.
FAO estimeaza ca productia mondiala de cereale in 2020 va fi in scadere cu 25 de milioane de tone fata de prognoza din luna iulie, in principal ca urmare a unei productii mai mici de porumb in SUA. In pofida acestei reduceri, agentia se asteapta ca, per total, recolta mondiala de cereale in acest an sa atinga un nivel record de aproape 2,765 miliarde tone, in crestere cu 3% comparativ cu nivelul din 2019.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
5 motive pentru a incepe o afacere cu merisoare
Merisoarele, cunoscute sub numele de afine rosii sau coacaze de munte, pot sta la baza unei afaceri profitabile si de viitor. Sunt considerate unele dintre cele mai sanatoase fructe de padure si nu trebuie sa lipseasca dintr-o alimentatie echilibrata. Mai mult, se folosesc in industria farmaceutica ... citeste mai mult>>
Ferma de capre. Venituri estimate
Daca va ganditi sa infiintati o ferma de capre, trebuie mai intai sa faceti cateva analize. In primul rand, trebuie sa identificati care este piata dumneavoastra de desfacere si ce produse intentionati sa comercializati.... citeste mai mult>>