Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Preturile mondiale pentru alimente, in crestere continua

preturile-mondiale-pentru-alimente-in-crestere-continua

Preturile mondiale pentru alimente se afla intr-o crestere continua, luna august fiind a treia in care valorile au urcat.


FAO publica lunar propriul sau Food Price Index, care masoara modificarile de preturi inregistrate la un cos de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne si zahar. In august, acest indice a crescut pana la 96,1 puncte, de la 94,3 puncte luna precedenta.
 
Potrivit FAO, preturile la cereale a urcat cu 1,9% in august, comparativ cu luna iulie, si cu 7%, raportat la aceeasi luna a anului trecut. In randul cerealelor de baza, cel mai mult au crescut preturile la sorg, orz, orez si porumb, acesta din urma fiind influentat de ingrijorarile cu privire la perspectivele productiei americane dupa recentele pagube provocate culturilor din Iowa.
 
Pretul uleiurilor vegetale a urcat cu 5,9% in august, ajungand la nivelul la care era la inceputul anului, cand a izbucnit pandemia de coronavirus. Pretul uleiului de palmier a fost influentat de asteptata reducere a recoltei in principalele tari producatoare, care, combinata cu o cerere globala solida, ar urma sa conduca la diminuarea stocurilor.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
Preturile la zahar au urcat cu 6,7%, comparativ cu luna iulie, reflectand prognozele privind o reducere a productiei din cauza conditiilor meteo nefavorabile in Uniunea Europeana si Thailanda. Cererea puternica de importuri in China a ajutat si ea sa impinga in sus preturile.
 
In schimb, preturile la lactate si carne au ramas in mare parte nemodificate in luna august, comparativ cu iulie.
 
In paralel, FAO a dat joi publicitatii noile sale estimari privind oferta si cererea mondiala de grau in sezonul agricol 2020/2021.
 
FAO estimeaza ca productia mondiala de cereale in 2020 va fi in scadere cu 25 de milioane de tone fata de prognoza din luna iulie, in principal ca urmare a unei productii mai mici de porumb in SUA. In pofida acestei reduceri, agentia se asteapta ca, per total, recolta mondiala de cereale in acest an sa atinga un nivel record de aproape 2,765 miliarde tone, in crestere cu 3% comparativ cu nivelul din 2019.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016