Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Propunerile Romaniei pentru rezolvarea crizei carnii de porc si a laptelui

propunerile-romaniei-pentru-rezolvarea-crizei-carnii-de-porc-si-a-laptelui

Ministrul Achim Irimescu a declarat ca inca din luna noiembrie a anului 2015, fermierii il informeaza periodic cu privire la declinul inregistrat, la pierderile suferite prin vanzarea la preturi mult sub costul de productie, inclusiv la imposibilitatea desfacerii marfii, solicitand urgent masuri adecvate, mai ales prin finantare europeana.


Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, a participat in 14 martie 2016, la Bruxelles la Consiliul Uniunii Europene pentru Agricultura si Pescuit.
 
Intre subiectele aflate pe ordinea de zi cel mai important a vizat situatia pietelor. Avand in vedere dificultatile cu care se confrunta sectorul agricol, dezbaterea din cadrul consiliului a oferit prilejul statelor membre de a schimba opinii in vederea identificarii unor solutii sau masuri care se impun, in special pentru sectorul carnii de porc si cel al lactatelor.
 
In interventia sa, ministrul Achim Irimescu a subliniat ca inca din luna noiembrie a anului 2015 fermierii il informeaza periodic cu privire la declinul inregistrat, la pierderile suferite prin vanzarea la preturi mult sub costul de productie, inclusiv la imposibilitatea desfacerii marfii, solicitand urgent masuri adecvate, mai ales prin finantare europeana.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Intre masurile pe care Romania le considera necesare in ceea ce priveste sectorul carnii de porc menţionam: alocarea de resurse financiare suplimentare care sa compenseze pierderile de venit suferite de producatori, relansarea mecanismului de stocaj privat si ajustarea perioadelor de implementare, lansarea unor mecanisme pentru promovarea si incurajarea exporturilor, crearea in sectorul carnii de porc, similar ca in sectorul laptelui a unui observator permanent care sa monitorizeze situatia pietei etc.
 
 
De asemenea, Romania a semnalat situatia deosebita in care se gasesc exploatatiile de porcine care au incheiat in cadrul PNDR 2007-2014 angajamente multianuale pentru respectarea criteriilor de bunastare. Din cauza situatiei extraordinare de pe piata carnii de porc, o serie de astfel de exploatatii neavand cereri de livrare sunt in imposibilitatea de a-şi respecta angajamentele, fiind in pericol de faliment. Aceste exploatatii nu isi pot permite popularea neavand desfacere, fapt ce conduce la intreruperea angajamentului cu consecinte asupra finantarii deja primite.
 
Astfel, Romania a solicitat ca situatia exceptionala de pe piata carnii de porc sa fie recunoscuta si sa se poata oferi posibilitatea acestor exploatatii de a intrerupe temporar angajamentul fara ca aceasta sa genereze consecinte financiare.
 
In ceea ce priveste sectorul laptelui, Romania a solicitat adoptarea pentru anul 2016 a unor masuri similare ajutorului exceptional temporar acordat in 2015, in vederea acoperirii partiale a pierderilor de venit, modificarea legislatiei europene prin introducerea unui nou articol care sa prevada obligatia primilor cumparatori de a achizitiona un anumit procent de lapte materie prima produs la nivel local (masura fara implicaţii bugetare la nivel UE), adoptarea unor masuri specifice pentru zonele montane etc.
 
„Avand in vedere ca tara noastra este o victima colaterala a embargoului impus de Rusia si a ceea ce se intampla pe plan internaţional – reducerea cererii din China - au fost mentionate, inclusiv din partea Romaniei, o serie de masuri comune pentru cele doua sectoare – cum ar fi – noi ajutoare specifice de criza, cresterea sprijinului de minimis de la 15.000 euro la 30.000 euro/fermier/3 ani, au mai fost masuri care vizeaza stocarea privata si interventia la stocare, in ce priveste cresterea preturilor de interventie la lapte praf degresat şi la unt – in acest caz comisarul a acceptat propunerea de dublare a cantitaţilor. Apreciez ca masurile acestea ar fi binevenite pentru a reduce presiunea pe piata romaneasca”, a declarat ministrul Agriculturii, la Bruxelles.

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016