Specialiştii D.S.V.S.A. Sibiu, recomandă populaţiei ca in această perioadă să se aprovizioneze cu produse alimentare, numai din unităţi şi spaţii autorizate sanitar veterinar. Carnea proaspătă destinată valorificării în unităţile autorizate sanitar veterinar, trebuie să provină numai din abatoare autorizate sanitar- veterinar, unde este asigurată asistenţa de specialitate permanentă, de către personal sanitar veterinar oficial.
Carnea trebuie să fie însoţită de certificat sanitar veterinar, eliberat de medicul veterinar oficial al unităţii de origine, care atestă salubritatea şi calitatea acesteia.
Consumatorii nu trebuie să cumpere carne care nu a fost marcată cu marca de sănătate a unităţii de sacrificare sau cu marca de identificare a unităţii de tranşare. Marca de sănătate atestă că produsele au fost supuse controlului sanitar veterinar oficial.
Porcii proveniţi din exploataţii nonprofesionale (gospodării individuale) pot fi tăiaţi în mod tradiţional, în gospodăria proprietarului, sub supraveghere sanitară veterinară, şi cu efectuarea obligatorie a examenului trichineloscopic la sediul circumscripţiilor sanitare veterinare din municipiile Sibiu şi Mediaş şi din comunele judeţului.
Carnea provenită de la porcii crescuţi în gospodării individuale poate fi utilizată numai pentru consum familial, în exploataţia de origine, fiind interzisă comercializarea acesteia, inclusiv în unităţile autorizate sanitar veterinar.
Alte produse alimentare din lapte, peşte, sau produse tradiţionale: cozonaci, prăjituri, produse de panificaţie, legume de sezon, etc. se pot comercializa în spaţii amenajate şi autorizate, sub controlul personalului de specialitate.
Să se verifice cu atenţie instrucţiunile de pe etichetele produselor alimentare, cu respectarea informaţilor despre componente, a modului de păstrarea, preparare corectă şi valabilitatea lor.
Producătorii individuali care doresc să-şi valorifice producţia primară sau produse obţinute prin prelucrarea acesteia, trebuie să posede documentul de înregistrare sanitară veterinară eliberat de DSVSA Sibiu, actul de indentitate, copia certificatului de producător vizat de asociaţia profesională şi/sau de către medicul veterinar zonal, carnet de sănatate,vizat de medicul uman şi fişa de sănătate a animalelor vizată de medicul veterinar din localitate
Numărul de telefon al 'Call Center'-ului D.S.V.S.A.Sibiu este 0269- 223314 şi poate fi apelat non-stop de către cetăţeni din orice reţea de telefonie, pentru a sesiza nereguli în domeniul igienei şi a siguranţei alimentelor.
Dr. Penţea Ioan, DSVSA Sibiu
Carnea trebuie să fie însoţită de certificat sanitar veterinar, eliberat de medicul veterinar oficial al unităţii de origine, care atestă salubritatea şi calitatea acesteia.
Consumatorii nu trebuie să cumpere carne care nu a fost marcată cu marca de sănătate a unităţii de sacrificare sau cu marca de identificare a unităţii de tranşare. Marca de sănătate atestă că produsele au fost supuse controlului sanitar veterinar oficial.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Porcii proveniţi din exploataţii nonprofesionale (gospodării individuale) pot fi tăiaţi în mod tradiţional, în gospodăria proprietarului, sub supraveghere sanitară veterinară, şi cu efectuarea obligatorie a examenului trichineloscopic la sediul circumscripţiilor sanitare veterinare din municipiile Sibiu şi Mediaş şi din comunele judeţului.
Carnea provenită de la porcii crescuţi în gospodării individuale poate fi utilizată numai pentru consum familial, în exploataţia de origine, fiind interzisă comercializarea acesteia, inclusiv în unităţile autorizate sanitar veterinar.
Alte produse alimentare din lapte, peşte, sau produse tradiţionale: cozonaci, prăjituri, produse de panificaţie, legume de sezon, etc. se pot comercializa în spaţii amenajate şi autorizate, sub controlul personalului de specialitate.
Să se verifice cu atenţie instrucţiunile de pe etichetele produselor alimentare, cu respectarea informaţilor despre componente, a modului de păstrarea, preparare corectă şi valabilitatea lor.
Producătorii individuali care doresc să-şi valorifice producţia primară sau produse obţinute prin prelucrarea acesteia, trebuie să posede documentul de înregistrare sanitară veterinară eliberat de DSVSA Sibiu, actul de indentitate, copia certificatului de producător vizat de asociaţia profesională şi/sau de către medicul veterinar zonal, carnet de sănatate,vizat de medicul uman şi fişa de sănătate a animalelor vizată de medicul veterinar din localitate
Numărul de telefon al 'Call Center'-ului D.S.V.S.A.Sibiu este 0269- 223314 şi poate fi apelat non-stop de către cetăţeni din orice reţea de telefonie, pentru a sesiza nereguli în domeniul igienei şi a siguranţei alimentelor.
Dr. Penţea Ioan, DSVSA Sibiu
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News