Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Recomandari ale DSV Sibiu, privind siguranta alimentara a populatiei in perioada sarbatorilor


Specialiştii D.S.V.S.A. Sibiu, recomandă populaţiei ca in această perioadă să se aprovizioneze cu produse alimentare, numai din unităţi şi spaţii autorizate sanitar veterinar. Carnea proaspătă destinată valorificării în unităţile autorizate sanitar veterinar, trebuie să provină numai din abatoare autorizate sanitar- veterinar, unde este asigurată asistenţa de specialitate permanentă, de către personal sanitar veterinar oficial.
Carnea trebuie să fie însoţită de certificat sanitar veterinar, eliberat de medicul veterinar oficial al unităţii de origine, care atestă salubritatea şi calitatea acesteia.

Consumatorii nu trebuie să cumpere carne care nu a fost marcată cu marca de sănătate a unităţii de sacrificare sau cu marca de identificare a unităţii de tranşare. Marca de sănătate atestă că produsele au fost supuse controlului sanitar veterinar oficial.

Porcii proveniţi din exploataţii nonprofesionale (gospodării individuale) pot fi tăiaţi în mod tradiţional, în gospodăria proprietarului, sub supraveghere sanitară veterinară, şi cu efectuarea obligatorie a examenului trichineloscopic la sediul circumscripţiilor sanitare veterinare din municipiile Sibiu şi Mediaş şi din comunele judeţului.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


CD-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de CD-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei CD-ul "Propriul meu plan de afaceri" iti...

Oferta Speciala
valabila 48h

Carnea provenită de la porcii crescuţi în gospodării individuale poate fi utilizată numai pentru consum familial, în exploataţia de origine, fiind interzisă comercializarea acesteia, inclusiv în unităţile autorizate sanitar veterinar.

Alte produse alimentare din lapte, peşte, sau produse tradiţionale: cozonaci, prăjituri, produse de panificaţie, legume de sezon, etc. se pot comercializa în spaţii amenajate şi autorizate, sub controlul personalului de specialitate.

Să se verifice cu atenţie instrucţiunile de pe etichetele produselor alimentare, cu respectarea informaţilor despre componente, a modului de păstrarea, preparare corectă şi valabilitatea lor.

Producătorii individuali care doresc să-şi valorifice producţia primară sau produse obţinute prin prelucrarea acesteia, trebuie să posede documentul de înregistrare sanitară veterinară eliberat de DSVSA Sibiu, actul de indentitate, copia certificatului de producător vizat de asociaţia profesională şi/sau de către medicul veterinar zonal, carnet de sănatate,vizat de medicul uman şi fişa de sănătate a animalelor vizată de medicul veterinar din localitate
Numărul de telefon al 'Call Center'-ului D.S.V.S.A.Sibiu este 0269- 223314 şi poate fi apelat non-stop de către cetăţeni din orice reţea de telefonie, pentru a sesiza nereguli în domeniul igienei şi a siguranţei alimentelor.

Dr. Penţea Ioan, DSVSA Sibiu

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Recomandari ale DSV Sibiu, privind siguranta alimentara a populatiei in perioada sarbatorilor
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe:

Comentarii
Comentarii0 comentarii




Ultima ora

Newsletter gratuit
Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri".



Forum
Amanda spune: Salut toată lumea, numele meu este Amanda Vreau să-mi țin promisiunea împărtășind povestea mea aici pe Internet despre modul în care Dr. Ogundele mă ajută cu vraja și mi-a adus soțul...
16 Iun. 2019 17:38:03
Raspunde la intrebare
MARY WILLIAM spune: Căutați un împrumut autentic? Vreau să folosesc această ocazie pentru a informa pe toată lumea că doamna Mary William o împrumutător privat de împrumut, care oferă împrumuturi pentru...
13 Iun. 2019 10:45:33
Raspunde la intrebare
ELENA BURLACU spune: Bună ziua tuturor. Sunt aici pentru a împărtăși comentariile care vor fi minunate pentru cei care au nevoie de un împrumut. Numele meu este doamna Elena Burlacu din orasul Ramnicu Valcea din...
13 Iun. 2019 10:44:58
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo

Sunt plante la care semin?ele nu sunt închise in fruct. Semintele se afla la vedere si nu au fruct ...

Formatiune de rod la mar care se prezinta sub forma unei structurib ramificate cu muguri de rod, iar ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016