Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Sibiu: Peste 40% din terenurile agricole din judeţ sunt nelucrate
Ceea ce, până nu de mult, reprezenta munca de bază a sibienilor, alături de oierit, agricultura a devenit un domeniu destul de greu accesibil. Terenurile agricole sunt lăsate în paragină de sibienii sătui să muncească tot anul, degeaba.
Nu pentru că nu s-ar pricepe foarte bine sau pentru că pământul nu e roditor, ci pentru că sibienii nu îşi mai permit să îşi muncească terenurile, aşa cum făceau cândva. Culturile de porumb şi cartofi tind să devină amintire, iar oamenii au început să îşi cultive suprafeţe mici, cât să aibă pentru gospodăria proprie, cel mult.
„Eu am vândut terenul, am luat banii şi el şi gata. Nu îmi permiteam să îl mai lucrez. Decât să îl las în paragină, mai bine l-am vândut“, spune un sibian Petru Pavel, fost proprietar de teren. Alţii, mai ghinionişti pentru că nu au găsit cumpărători, l-au lăsat în paragină. Şi nu sunt deloc puţini.
„La ce să ne mai chinuim. Lucratul pământului este foarte scump. Motorina e scumpă. Dacă faci toate lucrările ca la carte, ca să şi ai recoltă în toamnă, trebuie să cheltui 400 de lei pe un hectar. Noi nu avem atâţia bani“, spune un alt proprietar de teren, Vasile Balea.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Nici darea în arendă, contra 20 la sută din recoltă, către asociaţii, nu mai sunt de mult o soluţie. Şi aici lucrurile au început să scârţâie.
Citeste mai mult in Adevarul
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News