Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Teleorman: Fermierii continua sa semene rapita peste perioada optima
Agricultorii din judetul Teleorman au insamantat in aceasta toamna cu rapita aproximativ 39.000 de hectare de teren agricol, ceea ce reprezinta 83% din program. Insamantarile s-au facut, insa, pe doua treimi din suprafata in afara perioadei optime din tehnologie, continuarea lucrarii cu riscurile constient asumate fiind consecinta faptului ca fermierii din judetul din sudul tarii in 2010 au valorificat in conditii foarte bune recolta acestei culturi tehnice.
Seful Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Gheorghe Neciu, a precizat pentru Agerpres, la inceputul saptamanii ca din cauza conditiilor pedoclimatice nefavorabile - seceta prelungita si apoi ploi dese - la semanatul culturilor de toamna exista un decalaj de circa 42.000 de hectare in comparatie cu aceeasi perioada din 2009.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
La orz si orzoaica, de asemenea, realizarile sunt mici fata de program, intre 50 si 60%. De evolutia vremii va depinde foarte mult continuarea semanatului graului, care ar urma sa ocupe peste 170.000 de hectare dintr-un total de 249.900 de hectare, obiectivul propus de fermierii din Teleorman in campania de toamna. Deocamdata, graul a fost pus sub brazda pe 62.000 de hectare, fiecare zi de intarziere dupa 20 octombrie insemnand, din startul infiintarii acestei culturi de baza, pierderi de recolta in vara anului urmator, potrivit evaluarilor specialistilor.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura