Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Valeriu Tabără a participat la seminarul cu tema Fermele de semi-subzistenţă în UE: situaţia actuală şi perspective


În perioada 13-15 octombrie 2010 s-a desfăşurat la Sibiu seminarul cu tema “Fermele de semi-subzistenţă în UE: situaţia actuală şi perspective”, organizat de Reţeaua Europeană de Dezvoltare Rurală împreună cu Comisia Europeană – Direcţia Generală pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DG Agri).
În data de 14 octombrie a.c. la lucrările Seminarului a fost prezent domnul Valeriu Tabără, ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale. Alături de domnia sa s-a aflat şi Dacian Cioloş, Comisarul pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală.

Ministrul Valeriu Tabără a prezentat oficialilor europeni prezenţi la acest eveniment situaţia sectorului agroalimentar românesc şi a punctat rolul fermelor de semi-subzistenţă în agricultura românească. Astfel, acestea reprezintă păstrătorii tradiţiilor şi identităţii naţionale, reprezintă un rezervor de produse agricole sănătoase şi gustoase care asigură prin diversitate echilibrul economic necesar sectorului agricol.

“Este important sa intervenim în cadrul Politicii Agricole Comune, pentru a susţine cu argumente necesitatea unor mecanisme financiare care să se adreseze în mod direct fermelor de semi-subzistentă”, a precizat Valeriu Tabără în cadrul discursului pe care l-a avut la evenimentul organizat la Sibiu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

La rândul său, în susţinerea aceleiaşi idei, Dacian Cioloş a precizat: “În Europa sunt peste 4 milioane şi jumătate de ferme de semi – subzistenţă, sunt milioane de oameni care lucrează în aceste ferme şi care aşteaptă de la noi un semnal pozitiv pentru viitorul lor, pentru viitorul fermelor mici, al fermelor familiale, pentru micii producători”

Totodată, Valeriu Tabără a apreciat că provocarea rămâne în a găsi la nivel de politică agricolă comună strategiile şi politicile publice care să se adreseze unui spaţiu rural complex cum este cel românesc, cu două tipuri de agricultură: o agricultură a micilor fermieri care acoperă mai ales zonele de deal şi munte şi una a marilor fermieri care acoperă în principal câmpiile şi şesurile arealelor deluroase. Pe de altă parte, fiecare dintre aceste tipuri de agricultură joacă roluri extrem de importante, distincte, de cele mai multe ori complementare dar uneori şi competitive.

Pe parcursul celor trei zile, la Sibiu, au fost organizate grupuri de lucru la care au luat parte reprezentanţi ai instituţiilor implicate în implementarea programelor de dezvoltare rurală din Statele Membre UE, precum şi oficialităţi din cadrul DG Agri.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016