Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Vineri se deschide o noua editie a Targului National al Mierii
Evenimentul, care are loc de doua ori pe an, a devenit deja o traditie, la editia din aceasta primavara fiind asteptati circa 120 de apicultori.
Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania organizeaza anual pe platforma apicola Baneasa din Bucuresti doua editii ale Targului National al Mierii, iar editia de primavara din acest an va debuta vineri, 16 martie 2018 si se va desfasura pana duminica, 18 martie.
Bucurestenii, si nu numai, vor putea cumpara pe toata perioada targului miere si produse apicole diverse la preturi de producator.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
Aproximativ 120 de apicultori din toata tara vor participa la editia de primavara a Targului National al Mierii. Acesta reprezinta cel mai important eveniment de profil din Capitala si este deja un eveniment traditional care se bucura de o foarte buna participare, atat din partea consumatorilor de produse apicole cat si din partea apicultorilor, ca participanti sau expozanti, a procesatorilor din domeniul apicol, precum si a reprezentanţilor din cadrul asociatiilor apicole.
„Prin organizarea acestui targ ne dorim ca de fiecare data sa crestem cat mai mult interesul pentru albina, apicultura si produsele stupului, data fiind importanţa acestui sector pentru agricultura, mediu, sanatate si o alimentaţie echilibrata”, sustin organizatorii.
Romania produce, in medie, 20.000 de tone de miere anual, clasandu-se pe locul patru in Europa, iar efectivele au atins, in anul 2015, un varf de 1,47 milioane de familii de albine. La nivel national, sunt inregistrati in jur de 40.000 de apicultori, peste 60% dintre acestia fiind membrii ACA, cu un efectiv de 900.000 de familii de albine.
Potrivit ACA, in ultimii doi-trei ani, consumul de miere a inregistrat o crestere de 15%, pana la 550 de grame pe locuitor pe an, insa si in aceste conditii Romania se afla tot in sfarsitul clasamentului, la nivel european.
Datele statistice arata ca romanii consuma, in medie, 500-550 de grame de miere pe locuitor pe an, un consum in crestere faţa de acum 10 ani, dar de 3-4 ori mai putin, comparativ cu cele doua kilograme consumate in Germania sau 1,5 kilograme in Olanda si Belgia.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 4 din 2 voturiIdei de afaceri in agricultura