Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Subventia pe suprafata 2013: Cat vor primi in cont, practic, fermierii din sectorul vegetal

subventia-pe-suprafata-2013-cat-vor-primi-in-cont-practic-fermierii-din-sectorul-vegetal

Guvernul a aprobat in sedinta de miercuri un numar de sapte hotarari cu aplicabilitate in sectorul agricol. Cea mai importanta dintre acestea se refera la stabilirea cuantumului subventiei pe suprafata in anul 2013.


Astfel, pentru anul 2013, fermierii vor primi 139,17 euro/ha din plati europene, la care se va adauga suma de 21 de euro din plati nationale. Asadar, teoretic, un cultivator de cereale va primi pentru anul 2013 suma de 160,7 euro pe un hectar.

Fata de anul trecut, contributia europeana a crescut cu circa 20 de euro, insa cea de la bugetul national a scazut cu 14 euro.

Pe hartie, subventia aferenta acestui an este cu doar 6 euro mai mare decat cea acordata anul trecut, care a fost de 154,66 euro (compusi din 119,66 bani europeni la care se adaugau 35 de euro din contributia nationala). 

Asta scriptic, pentru ca in realitate, anul trecut, la suma totala de 154,66 s-a aplicat coeficientul de reducere liniara in valoare de  90,0667%, astfel incat fermierii au primit doar aproximativ 140 de euro pe hectar. Prin aplicarea unui coeficient similar, subventia incasata anul acesta de fermierii din sectorul vegetal nu va depasi cu mult valoarea de anul trecut, asta in conditiile unui an agricol in care pretul cerealelor a scazut foarte mult iar acestia au incasat sume mult mai mici.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Coeficientul de reducere liniara

Prin negocierea tratatului de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana s-a stabilit o suprafata de 8.716.370 ha, terenuri arabile cultivate, pentru care tara noastra poate primi subventia pe suprafata. Pe langa faptul ca subventia este net mai mica decat cea a altor state membre UE, si suprafata luata in calcul este mai mica decat cea reala. In 2012, au fost depuse cereri pentru o suprafata de 9.811.738,26 hectare. In urma calculelor facute de APIA, institutia a comunicat ca din acest motiv se va aplica un coeficient de reducere liniara de 90,0667% aplicat subventiilor.

In campania din 2013, au fost depuse cereri de plata pentru o suprafata de 9.883.807,16 hectare, deci mai mult decat anul trecut.  Suprafata finala luata in calcul este stabilita dupa centralizarea tuturor verificarilor facute de angajatii APIA, verificari cu privire la eligibilitatea si veridicitatea cererilor de plata, insa este de asteptat ca o eventuala corectie aplicata acestei suprafete sa fie neglijabila.

De aceea, este de asteptat ca, la randul sau, coeficientul de reducere liniara sa creasca proportional, deoarece s-a depasit suprafata de referinta cu 1.167.437,16 hectare, mai mult decat in 2012.


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016