Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Schimbari necesare pentru a trecerea la o agricultura 100% bio
Un studiu publicat recent arata ca hranirea planetei in anul 2050 gratie unei productii agricole 100% bio nu se va putea face fara o majorare importata a suprafetei cultivate sau o modificare a regimului alimentar al populatiei
Cercetatorii au ajuns la aceste concluzii pe baza unui model conform caruia, in 2050, populatia planetei va fi de peste noua miliarde de fiinte umane, precum si pe necesitatea cresterii cu 50% a productiei agricole pentru a hrani planeta la acea data.
Potrivit studiului, avand in vedere ca agricultura bio are randamente mai mici decat agricultura traditionala, pentru a atinge obiectivul de hrani planeta fara a modifica comportamentul alimentar anual va fi nevoie ca suprafetele cultivate sa creasca de la 16% pana la 33%, iar in acelasi timp despaduririle sa creasca de la 8% la 15%.
In pofida impactului pozitiv pentru mediu al agriculturii bio, in special faptul ca nu utilizeaza pesticide, cercetatorii apreciaza ca aceasta solutie nu este viabila.
In consecinta, cercetatorii au trecut in revista alte scenarii, care merg de la o conversie partiala la o conversie totala insotita de anumite modificari ale regimului alimentar, in special un regim alimentar cu mai putina carne.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
valabila 48h
Conversia la agricultura bio ar putea avea potentialul de a raspunde la cererea alimentara mondiala si a o face intr-o maniera durabila, insa numai daca risipa alimentara si productia de carne vor fi diminuate, concluzioneaza autorii studiului
Potrivit cercetatorilor, obtinerea tuturor produselor agricole intr-o maniera bio si fara a majora suprafetele cultivabile devine o optiune viabila numai prin reducerea cu 50% a risipei alimentare si in acelasi timp prin suprimarea totala a culturilor destinate hranei animalelor.
Rezultatul ar fi insa un septel mai mic si reducerea de la 38% la 11% a ponderii reprezentate de proteinele animale in totalitatea proteinelor consumate de om.
Fara a se pronunta in favoarea unui anumit scenariu, studiul estimeaza ca o punere in practica partiala si combinata ar permite un viitor alimentar mai durabil.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturiUltima ora
- » MADR: Subventii pentru agricultura de pana la 560.000 de euro per beneficiar
- » Florin Barbu anunta modificari la Programul Tomata
- » Barbu: Casa Unirea va participa la urmatoarea sesiune a programului Investalim
- » MADR: Masurile propuse au fost agreate cu fermierii si distribuitorii de inputuri agricole
- » APIA: Au mai ramas 4 zile