Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Crescatorie ecologica de gaini. Nutritia femelelor de reproductie

crescatorie-ecologica-de-gaini-nutritia-femelelor-de-reproductie

Incepand cu saptamana a 6-a de viata pana cu doua saptamani inainte de a intra in ouat, furajul de „crestere“ trebuie sa contina 14-16% proteina bruta si 2.700-2.900 kcal/kg.


Puicutele sunt restrictionate. Furajul va fi administrat zilnic sau in cantitate dubla o data la doua zile („skip a day“).
 
Cantitatea de furaj va fi calculata in raport cu originea genetica a pasarilor, densitatea energetica a furajului, temperatura din interiorul adapostului de crestere. 
 
Cantitatea zilnica de furaj administrat creste progresiv in perioada de crestere.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h
Restrictionarea favorizeaza dezvoltarea agresivitatii si a comportamentului de dominatie: pasarile mai puternice cauta sa consume mai mult decat ratia medie in detrimentul pasarilor mai slabe.

Pentru a preveni aceasta situatie, trebuie sa se mareasca frontul de furajare prin hranitori suplimentare, pentru ca fiecare pasare sa aiba acces la furaj fara a jena sau a fi jenata de celelalte pasari.
 
Ca si pentru gainile producatoare de oua de consum, cerintele energetice ale gainilor de reproductie depind de greutatea vie si performantele de ouat: intensitatea de ouat si greutatea oului. 
 
Contrar intensitatii de ouat, care este un criteriu bun de estimare a cerintei energetice, greutatea oului nu pare sa fie afectata de cantitatea de energie atribuita in limite rezonabile.
 
In tot cazul, nu trebuie cautat sa se obtina oua prea mari, stiindu-se ca rezistenta cojii scade mult cand greutatea oului depaseste 70 grame. In ceea ce priveste alimentatia minerala, aceasta este identica cu cea pentru gainile oua consum. 
 
Astfel, este necesar un aport zilnic de calciu mai mare de 4 grame, pentru a se asigura o rezistenta maxima a cojii. Ca si la gainile pentru oua de consum, rezistenta cojii scade la sfarsitul perioadei de ouat mai ales daca greutatea oualor creste exagerat. In acest caz se poate adauga in furaj scoica macinata.

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016