Crescatorie ecologica de gaini. Nutritia femelelor de reproductie
Publicat la data de 29 Nov. 2022 in:
Zootehnie Incepand cu saptamana a 6-a de viata pana cu doua saptamani inainte de a intra in ouat, furajul de „crestere“ trebuie sa contina 14-16% proteina bruta si 2.700-2.900 kcal/kg.
Puicutele sunt restrictionate. Furajul va fi administrat zilnic sau in cantitate dubla o data la doua zile („skip a day“).
Cantitatea de furaj va fi calculata in raport cu originea genetica a pasarilor, densitatea energetica a furajului, temperatura din interiorul adapostului de crestere.
Cantitatea zilnica de furaj administrat creste progresiv in perioada de crestere.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome
Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...
Oferta Speciala
valabila 48h
Restrictionarea favorizeaza dezvoltarea agresivitatii si a comportamentului de dominatie: pasarile mai puternice cauta sa consume mai mult decat ratia medie in detrimentul pasarilor mai slabe.
Pentru a preveni aceasta situatie, trebuie sa se mareasca frontul de furajare prin hranitori suplimentare, pentru ca fiecare pasare sa aiba acces la furaj fara a jena sau a fi jenata de celelalte pasari.
Ca si pentru gainile producatoare de oua de consum, cerintele energetice ale gainilor de reproductie depind de greutatea vie si performantele de ouat: intensitatea de ouat si greutatea oului.
Contrar intensitatii de ouat, care este un criteriu bun de estimare a cerintei energetice, greutatea oului nu pare sa fie afectata de cantitatea de energie atribuita in limite rezonabile.
In tot cazul, nu trebuie cautat sa se obtina oua prea mari, stiindu-se ca rezistenta cojii scade mult cand greutatea oului depaseste 70 grame. In ceea ce priveste alimentatia minerala, aceasta este identica cu cea pentru gainile oua consum.
Astfel, este necesar un aport zilnic de calciu mai mare de 4 grame, pentru a se asigura o rezistenta maxima a cojii. Ca si la gainile pentru oua de consum, rezistenta cojii scade la sfarsitul perioadei de ouat mai ales daca greutatea oualor creste exagerat. In acest caz se poate adauga in furaj scoica macinata.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri la tara
Afacerile la tara inregistreaza cifre impresionante daca le comparam cu cele de la oras. Fie ca esti de-al locului sau vrei sa investesti intr-o afacere la sat, mediul rural ofera o gama variata de oportunitati.... citeste mai mult>>
Fabrica de Zahar Bod reia productia
Compania Best Achizitii S.R.L are in plan sa-si reia productia de zahar din sfecla de zahar in 2023. Incepand cu 1 noiembrie 2022, compania va demara procedura de negociere si achizitie de sfecla de zahar de la producatorii si asociatiile de producatori interesate.... citeste mai mult>>
5 motive pentru a incepe o afacere cu merisoare
Merisoarele, cunoscute sub numele de afine rosii sau coacaze de munte, pot sta la baza unei afaceri profitabile si de viitor. Sunt considerate unele dintre cele mai sanatoase fructe de padure si nu trebuie sa lipseasca dintr-o alimentatie echilibrata. Mai mult, se folosesc in industria farmaceutica ... citeste mai mult>>
Ferma de capre. Venituri estimate
Daca va ganditi sa infiintati o ferma de capre, trebuie mai intai sa faceti cateva analize. In primul rand, trebuie sa identificati care este piata dumneavoastra de desfacere si ce produse intentionati sa comercializati.... citeste mai mult>>