Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Agricultura ecologica inseamna sute de euro in ajutoare per hectar

agricultura-ecologica-inseamna-sute-de-euro-in-ajutoare-per-hectar

Rolul sistemului de agricultura ecologica este de a produce hrana mai curata, mai potrivita metabolismului uman, in deplina corelatie cu conservarea si dezvoltarea mediului. Unul dintre principalele scopuri ale agriculturii ecologice este producerea de produse agroalimentare proaspete si autentice, care sa respecte factorii naturali si de mediu.


In perioda de productie la ferma se interzice utilizarea organismelor modificate genetic (OMG-uri si derivatele acestora) a fertilizantilor si pesticidelor de sinteza, a stimulatorilor si regulatorilor de crestere, hormonilor, antibioticelor etc.
 
Agricultura ecologica este unul dintre pariurile Uniunii Europene. Se ofera sume importante de bani pentru ca fermierii sa treaca la o munca a terenurilor care sa nu includa pesticide si care sa ofere produse curate, in urma procesului tehnologic. Conform datelor Uniunii Europene, Romania este pe un loc de frunte in ceea ce priveste sumele de bani date agricultorilor. 305 euro pe hectar este suma pe care UE o trimite spre fermierii romani, pentru dezvoltarea culturilor ecologice.
 
Doar 4 tari incaseaza mai multi bani pe hectar pentru agricultura ecologica, cea mai mare suma revenindu-le celor din Cipru, 383 euro. Si fermierii din Luxemburg iau bani frumosi, adica 379 euro pe hectar. Dintre vecinii nostri, bulgarii sunt aproape de noi, cu 298 de euro pe hectar. Maghiarii primesc 217 euro pentru fiecare hectar de cultura ecologica.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
La polul opus, britanicii sunt cei mai defavorizati din acest punct de vedere. Un fermier din Insula, care doreste sa se axeze pe agricultura ecologica, incaseaza doar 42 de euro pe hectar. Media la nivelul Uniunii Europene este de 139 de euro. Datele prezentate de UE sunt la nivelul anului 2017.
 
Obiectivele, principiile si normele aplicabile productiei ecologice sunt cuprinse in legislatia comunitara si nationala din acest domeniu. Aceste norme, alaturi de definirea metodei de productie in sectorul de productie vegetala, animaliera si de acvacultura reglementeaza si urmatoarele aspecte legate de sistemul de agricultura ecologica: procesarea, etichetarea, comertul, importul, inspectia si certificarea.
 
vaca ecologicPrevederile privind etichetarea produselor obtinute din agricultura ecologica, stabilite in Regulamentul (CE) nr. 834/2007 al Consiliului privind productia ecologica si etichetarea produselor ecologice si in Regulamentul (CE) nr. 889/2008 al Comisiei de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 834/2007 sunt foarte precise si au in vedere oferirea increderii depline a consumatorilor in produsele ecologice, ca produse obtinute si certificate in conformitate cu reguli stricte de productie, procesare, inspectie si certificare.
 
Pentru obtinerea si comercializarea produselor ecologice care poarta etichetele si siglele specifice, producatorii trebuie sa parcurga un proces strict ce trebuie urmat intocmai, pe toata trasabilitatea produsului.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.9 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016