Agricultura ecologica inseamna sute de euro in ajutoare per hectar
Rolul sistemului de agricultura ecologica este de a produce hrana mai curata, mai potrivita metabolismului uman, in deplina corelatie cu conservarea si dezvoltarea mediului. Unul dintre principalele scopuri ale agriculturii ecologice este producerea de produse agroalimentare proaspete si autentice, care sa respecte factorii naturali si de mediu.
In perioda de productie la ferma se interzice utilizarea organismelor modificate genetic (OMG-uri si derivatele acestora) a fertilizantilor si pesticidelor de sinteza, a stimulatorilor si regulatorilor de crestere, hormonilor, antibioticelor etc.
 
Agricultura ecologica este unul dintre pariurile Uniunii Europene. Se ofera sume importante de bani pentru ca fermierii sa treaca la o munca a terenurilor care sa nu includa pesticide si care sa ofere produse curate, in urma procesului tehnologic. Conform datelor Uniunii Europene, Romania este pe un loc de frunte in ceea ce priveste sumele de bani date agricultorilor. 305 euro pe hectar este suma pe care UE o trimite spre fermierii romani, pentru dezvoltarea culturilor ecologice.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h
Doar 4 tari incaseaza mai multi bani pe hectar pentru agricultura ecologica, cea mai mare suma revenindu-le celor din Cipru, 383 euro. Si fermierii din Luxemburg iau bani frumosi, adica 379 euro pe hectar. Dintre vecinii nostri, bulgarii sunt aproape de noi, cu 298 de euro pe hectar. Maghiarii primesc 217 euro pentru fiecare hectar de cultura ecologica.
 
La polul opus, britanicii sunt cei mai defavorizati din acest punct de vedere. Un fermier din Insula, care doreste sa se axeze pe agricultura ecologica, incaseaza doar 42 de euro pe hectar. Media la nivelul Uniunii Europene este de 139 de euro. Datele prezentate de UE sunt la nivelul anului 2017.
 
Obiectivele, principiile si normele aplicabile productiei ecologice sunt cuprinse in legislatia comunitara si nationala din acest domeniu. Aceste norme, alaturi de definirea metodei de productie in sectorul de productie vegetala, animaliera si de acvacultura reglementeaza si urmatoarele aspecte legate de sistemul de agricultura ecologica: procesarea, etichetarea, comertul, importul, inspectia si certificarea.
 
vaca ecologicPrevederile privind etichetarea produselor obtinute din agricultura ecologica, stabilite in Regulamentul (CE) nr. 834/2007 al Consiliului privind productia ecologica si etichetarea produselor ecologice si in Regulamentul (CE) nr. 889/2008 al Comisiei de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 834/2007 sunt foarte precise si au in vedere oferirea increderii depline a consumatorilor in produsele ecologice, ca produse obtinute si certificate in conformitate cu reguli stricte de productie, procesare, inspectie si certificare.
 
Pentru obtinerea si comercializarea produselor ecologice care poarta etichetele si siglele specifice, producatorii trebuie sa parcurga un proces strict ce trebuie urmat intocmai, pe toata trasabilitatea produsului.
Redactia Agroromania
Autor: Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.9 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Prolemn: Energie pe biomasa, abandonata in favoarea combustibililor fosili
Prolemn: Energie pe biomasa, abandonata in favoarea combustibililor fosili
In viziunea specialistilor asociatiei, rezultatele primelor licitatii principale organizate de...
Romanii vor mancare bio, dar nu toti stiu ce este
Romanii vor mancare bio, dar nu toti stiu ce este
"Trei sferturi dintre romani inteleg prin agricultura bio/ecologica produsele sanatoase,...
Hibrizii de rapita Biocrop – performanta si profitabilitate
Hibrizii de rapita Biocrop – performanta si profitabilitate
Au achizitionat hibrizi rezistenti, cu potential genetic avansat, care sa le valorifice...
TVA redus la 5% pentru produsele alimentare bio si cele traditionale
TVA redus la 5% pentru produsele alimentare bio si cele traditionale
Asociatia Bio Romania si Federatia Producatorilor de Produse Traditionale si Asociatia pentru...

Ultima ora

Ferma piscicola sustenabila: ce ai de facut pentru o afacere in acvacultura
Ferma piscicola sustenabila: ce ai de facut pentru o afacere in acvacultura
Iata pasii principali si ce resurse sunt necesare pentru a infiinta o ferma de...
21 de Plante aromatice: De la remedii naturale la retete delicioase
21 de Plante aromatice: De la remedii naturale la retete delicioase
Multe dintre acestea au si proprietati medicinale, fiind folosite pentru ceaiuri, tincturi sau...
Glicina in gradina: Cum sa cresti si sa ingrijesti glicina ca un expert
Glicina in gradina: Cum sa cresti si sa ingrijesti glicina ca un expert
Plantare si ingrijire   Glicina este o planta cataratoare spectaculoasa, apreciata...
Cat costa un roi de albine cu stup?
Cat costa un roi de albine cu stup?
Factori care influenteaza pretul unui roi de albine Pretul unui roi de albine poate varia...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton