Publicat in: Boli si daunatori
Protectia culturilor de legume - grupa solano-fructoase in perioada premergatoare verii
Fata de culturile de legume din solarii si sere, productia de legume din camp este influentata in mod mult mai direct de conditiile meteo (arsita, alternanta perioade cu ploi cu perioade de arsita, umiditatea aerului, exces de umiditate, fenomene meteo (grindina, vant puternic). In aceste conditii tank mixurile vor fi alcatuite in functie de atingerea pragul economic de daunare/agent daunator si de prognoza meteo pentru urmatoarele 8-10 zile.
Un factor important in obtinerea unor recolte de legume eficiente din punct de vedere economic este reprezentat de planul de protectie al culturilor care trebuie construit tinand cont de:
 
- Conditiile de productie (camp, solar, sera cu substrat de cultura sol, sera cu substrat de cultura de sinteza, sere hidroponice etc) si /sau densitate/mp.
- Specia si/sau genotipul cultivat.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
- Conditiile meteo din an (mai ales pentru camp, solarii si sere reci cu sol ca substrat de cultura).
- Asolamentului fermei (mai ales pentru camp, solarii si sere reci cu sol ca substrat de cultura).
 
In solarii si sere reci sau calde  cu sol ca substrat de cultura cultivate cu legume din grupa solano-fructuase (tomate, ardeioase si vinete), in aceasta perioada urmare a alternatelor: soare/nor, precipitatiilor cazute si a aplitudinilor mari de temperature dintre zi si noapte cei mai frecventi agenti daunatori sunt reprezentati de:
 
- Fusarium oxysporium – (ofilirea sau fuzarioza), Phytophthora parasytica (putrezirea coletului, Didymella lycopersicae (putrezirea coletului) si radacinelor sau mana de sol) apar in conditii de monoculture pe soluri ne dezinfectate, cu pH-ul solutiei solului acid – usor acid (5-5,5) in care sunt nivele ridicate de azot si scazute de potasiu. Ca masuri de prevenire si combatere pot fi enumerate:

o Respectarea asolamentului (preventive)
o Producerea rasadului pe substraturi de cultura dezinfectate (preventive)
o Fertilizarea dupa realizarea analizelor de sol si interpretarea lor (preventive)
o Tratamente cu: Topsin 70WP sau Topsin 500SC + Tachigaren sau cu Previcur Energy sau cu Manoxim M 60PU (curativ).
 
- Botrytis cinerea (putregaiul cenusiu), Rhisopus nigricans, Alternaria spp., Mucor hiemalis, Geotrichum candidum ( putregaiurile fructelor) apar in conditii de ploi I cantitati mari, alternate soare/nor pe perioade lungi ca numar de zile, irigare in exces, diferentelor mari de temperature intre zi si noapte, intre perioadele din zi in care avem alternante nor cu soare.
 
o Aerisirea solariilor respective a sere reci sau calde  cu sol ca substrat de cultura (preventive).
o Evitarea excesului de apa din irigari sau precipitatii (preventive).
o Tratamente cu Bravo (preventive)
o Tratamente cu Signum + Polyram sau Folpan 80WDC + DRAGO 76 WP (curativ).
 
- Trips tabaci (trips), Frankliniella occidentalis (tripsul Californian), Trialeurodes vaporarium (musculita de sera), Macrosiphon euphorbia (paduchele solanoceelor), Myzus persicae (paduchele verde al piersicului) pot fi combatuti prin aplicarea unuia din tank mixuri:
 
o Fastac 10CE + Mavrik 2F
o Faster10 CE +  Ortus 5SC
o Mospilan 20SP + Movento 100SC
 

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

6 beneficii ale fertilizarii foliare pentru legume
6 beneficii ale fertilizarii foliare pentru legume
Fertilizantii foliari sunt ingrasaminte care se aplica direct pe frunzele plantelor, iar din...
Valori nutritionale ale legumelor si fructelor conservate
Valori nutritionale ale legumelor si fructelor conservate
Conservele de legume sunt un proces de ambalare si manipulare a produselor realizat in asa fel...
Romanii nu prea mananca fructe si legume
Romanii nu prea mananca fructe si legume
In medie, peste jumatate din populatia UE (55%) a raportat ca in 2019 a consumat intre una si...
Ce recomandari te ajuta sa obtii o cultura de legume sanatoasa
Ce recomandari te ajuta sa obtii o cultura de legume sanatoasa
O productie superioara din punct de vedere calitativ si cantitativ implica o buna cunoastere a...

Ultima ora

Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Tot mai multi procesatori si consumatori redescopera beneficiile pasteurizarii la temperaturi...
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
1. Tine cont de specia cultivata   Unul dintre cei mai importanti pasi pentru o...
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Rolul azotului Azotul este un element esential pentru dezvoltarea frunzelor, tulpinilor si...
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Iti oferim 10 sfaturi utile pentru a face alegerea corecta. 1. Verifica fermitatea Un bulb...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton