Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANAR: Apele subterane ale Romaniei se afla in stare buna

anar-apele-subterane-ale-romaniei-se-afla-in-stare-buna

Administratia Nationala Apele Romane (ANAR) anunta ca apele subterane ale Romaniei se afla in stare buna, dar exista anumite riscuri.


Directorul general al Administratiei Nationale "Apele Romane" (ANAR), Gabriel Francisc Stika, a apreciat, intr-un interviu acordat Agerpres, ca apele subterane joaca un rol esential in ciclul hidrologic si sunt vitale pentru mentinerea zonelor umede si a curgerii in rauri, actionand ca un rezervor-tampon in perioadele secetoase.
 
Totodata, specialistul considera ca efectul activitatilor umane asupra resurselor subterane va avea un impact semnificativ asupra calitatii ecosistemelor acvatice si a celor terestre direct dependente, daca nu va exista o atenuare a biodegradarii din sol si subsol.
 
Datele centralizate de "Apele Romane" releva faptul ca, din totalul celor 143 de corpuri de apa subterane delimitate, doar 9% sunt in stare chimica slaba, din cauza concentratiilor ridicate de azotati. "Din punct de vedere cantitativ, toate corpurile de apa subterana sunt in stare buna", a subliniat seful ANAR.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h
"Specialistii Administratiei Nationale "Apele Romane" impreuna cu cei ai Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor au delimitat si caracterizat un numar de 143 de corpuri de apa subterana dintre care 115 sunt corpuri de apa subterana freatica, iar 28 sunt corpuri de apa subterana de adancime. Din cele mai recente evaluari efectuate de specialistii Administratiei Nationale "Apele Romane" realizate la nivel national, din totalul celor 143 de corpuri de apa subterane delimitate, 131, adica 91%, sunt in stare chimica buna, iar 12, respectiv 9%, sunt in stare chimica slaba, din cauza concentratiilor ridicate de azotati. Din punct de vedere cantitativ, toate corpurile de apa subterana sunt in stare buna. 
 
Rezultatele obtinute au avut ca baza date colectate prin reteaua nationala de monitorizare de la nivelul Administratiilor Bazinale de Apa, iar evaluarea calitatii apelor subterane s-a realizat in urma procesului de actualizare a Planurilor de Management Bazinale 2021.
 
Poluarea difuza este principala sursa de poluare chimica a apelor subterane si aceasta este determinata de aglomerarile umane fara sisteme de colectare si epurare a apelor uzate, activitatile agricole (ferme agrozootehnice care nu au sisteme corespunzatoare de stocare a gunoiului de grajd, depozite neconforme de fertilizanti, utilizarea necorespunzatoare a ingrasamintelor si pesticidelor), activitatile industriale prin depozitarea necorespunzatoare a materiilor prime si auxiliare, a deseurilor, respectiv prin emisii de substante poluante.", a spus Gabriel Francisc Stika.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016