Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Anul 2016, declarat Anul International al Legumelor
Decizia apartine Organizatiei pentru Alimentatie si Agricultura din cadrul Organizatiei Natiunilor Unite, urmand a fi promovate cel mai mult fasolea si mazarea, doua leguminoase benefice pentru sanatate.
Directorul general Organizatiei pentru Alimentatie si Agricultura, José Graziano da Silva, a declarat ca leguminoasele au fost o parte esentiala a dietei umane de secole, dar din pacate, „valoarea nutritiva a acestora nu este in general recunoscuta si este frecvent subapreciata si in prezent”.
Potrivit acestuia, leguminoasele, care includ toate soiurile de boabe si seminte uscate, nu sunt doar ieftine si delicioase, ci reprezinta si o sursa foarte hranitoare de proteine si de micronutrienti vitali, extrem de benefici pentru sanatate, in special in tarile in curs de dezvoltare.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
Fasolea uscata face parte din alimentatia traditionala a numeroase popoare, inclusiv a romanilor. Ceea ce e lesne de inteles din moment ce fasolea este gustoasa, sasioasa si accesibila pentru toate buzunarele.
Mai nou, nutritionistii aduc si ei argumente in favoarea includerii acestor leguminoase in dieta. Pe langa faptul ca sunt surse pretioase de proteine vegetale si fibre alimentare, boabele de fasole abunda in minerale si vitamine. Numeroase studii au asociat consumul frecvent de leguminoase cu diverse beneficii, precum mentinerea sub control a diabetului, diminuarea riscului de boli cardiovasculare si de cancer colorectal.
De altfel, nutritionistii recomanda de obicei, ca de cateva ori pe saptamana, sa se consume leguminoase in loc de carne. In plus cercetatorii in domeniul cancerului recomanda populatiei sa consume cu prioritate alimente de origine vegetala, fructe si legume variate, leguminoase si produse cerealiere cat mai putin prelucrate.
Mazarea tine si ea la distanta cancerul, datorita compoziţiei bogate in acid folic, vitamina A, vitamina B6, vitamina C, vitamina K, fitosteroli, fibre, luteina, calciu, fier, fosfor, magneziu, cupru, zinc, luteina. Totodata mazarea este recomandata pentru protejarea rezistentei oaselor si a inimii.
Continutul ridicat de fibre din mazare imbunataseste sanatatea intestinului si peristaltismul. Mazarea se remarca prin cantitatile mari de coumestrol, un polifenol care tine la distanta cancerul la stomac. Un alt antioxidant, luteina din mazare, protejeaza impotriva degenerarii maculare si a cataractei, boli ale ochilor ce apar odata cu inaintarea in varsta.
Mazarea vine si in ajutorul persoanelor care vor sa slabeasca, deoarece are un continut mic de grasime si calorii, o ceasca de mazare continand mai putin de 100 de calorii si o multime de proteine, fibre si substante hranitoare.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura