Publicat in: Diverse
Anul 2016, declarat Anul International al Legumelor
Decizia apartine Organizatiei pentru Alimentatie si Agricultura din cadrul Organizatiei Natiunilor Unite, urmand a fi promovate cel mai mult fasolea si mazarea, doua leguminoase benefice pentru sanatate.
Sub sloganul „Seminte nutritive pentru un viitor durabil“, Organizatia pentru Alimentatie si Agricultura din cadrul Organizatiei Natiunilor Unite a declarat anul 2016 drept Anul Internaţional al Legumelor. De fapt, sunt promovate cel mai mult fasolea si mazarea, doua leguminoase benefice pentru sanatate, care sunt suficient de satioase, astfel incat pot ajuta si in lupta contra foametei in regiunile sarace.
 
Directorul general Organizatiei pentru Alimentatie si Agricultura, José Graziano da Silva, a declarat ca leguminoasele au fost o parte esentiala a dietei umane de secole, dar din pacate, „valoarea nutritiva a acestora nu este in general recunoscuta si este frecvent subapreciata si in prezent”.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h

Potrivit acestuia, leguminoasele, care includ toate soiurile de boabe si seminte uscate, nu sunt doar ieftine si delicioase, ci reprezinta si o sursa foarte hranitoare de proteine si de micronutrienti vitali, extrem de benefici pentru sanatate, in special in tarile in curs de dezvoltare.
 
Fasolea uscata face parte din alimentatia traditionala a numeroase popoare, inclusiv a romanilor. Ceea ce e lesne de inteles din moment ce fasolea este gustoasa, sasioasa si accesibila pentru toate buzunarele.
 
Mai nou, nutritionistii aduc si ei argumente in favoarea includerii acestor leguminoase in dieta. Pe langa faptul ca sunt surse pretioase de proteine vegetale si fibre alimentare, boabele de fasole abunda in minerale si vitamine. Numeroase studii au asociat consumul frecvent de leguminoase cu diverse beneficii, precum mentinerea sub control a diabetului, diminuarea riscului de boli cardiovasculare si de cancer colorectal.
 
De altfel, nutritionistii recomanda de obicei, ca de cateva ori pe saptamana, sa se consume leguminoase in loc de carne. In plus cercetatorii in domeniul cancerului recomanda populatiei sa consume cu prioritate alimente de origine vegetala, fructe si legume variate, leguminoase si produse cerealiere cat mai putin prelucrate.
 
Mazarea tine si ea la distanta cancerul, datorita compoziţiei bogate in acid folic, vitamina A, vitamina B6, vitamina C, vitamina K, fitosteroli, fibre, luteina, calciu, fier, fosfor, magneziu, cupru, zinc, luteina. Totodata mazarea este recomandata pentru protejarea rezistentei oaselor si a inimii.
 
Continutul ridicat de fibre din mazare imbunataseste sanatatea intestinului si peristaltismul. Mazarea se remarca prin cantitatile mari de coumestrol, un polifenol care tine la distanta cancerul la stomac. Un alt antioxidant, luteina din mazare, protejeaza impotriva degenerarii maculare si a cataractei, boli ale ochilor ce apar odata cu inaintarea in varsta.
 
Mazarea vine si in ajutorul persoanelor care vor sa slabeasca, deoarece are un continut mic de grasime si calorii, o ceasca de mazare continand mai putin de 100 de calorii si o multime de proteine, fibre si substante hranitoare.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

6 beneficii ale fertilizarii foliare pentru legume
6 beneficii ale fertilizarii foliare pentru legume
Fertilizantii foliari sunt ingrasaminte care se aplica direct pe frunzele plantelor, iar din...
Valori nutritionale ale legumelor si fructelor conservate
Valori nutritionale ale legumelor si fructelor conservate
Conservele de legume sunt un proces de ambalare si manipulare a produselor realizat in asa fel...
Romanii nu prea mananca fructe si legume
Romanii nu prea mananca fructe si legume
In medie, peste jumatate din populatia UE (55%) a raportat ca in 2019 a consumat intre una si...
Ce recomandari te ajuta sa obtii o cultura de legume sanatoasa
Ce recomandari te ajuta sa obtii o cultura de legume sanatoasa
O productie superioara din punct de vedere calitativ si cantitativ implica o buna cunoastere a...

Ultima ora

Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Tot mai multi procesatori si consumatori redescopera beneficiile pasteurizarii la temperaturi...
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
1. Tine cont de specia cultivata   Unul dintre cei mai importanti pasi pentru o...
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Rolul azotului Azotul este un element esential pentru dezvoltarea frunzelor, tulpinilor si...
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Iti oferim 10 sfaturi utile pentru a face alegerea corecta. 1. Verifica fermitatea Un bulb...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016