Publicat in: Diverse
Au fost stabilite procedurile de acordare a marcii Made in Banat
Proiectul vizeaza cresterea competitivitatii IMM-urilor care realizeaza produse traditionale, specifice regiunii Banatului istoric, prin promovarea acestora sub marca Made in Banat.
Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis in calitate de partener coordonator al Proiectului Made in Banat, finantat prin Programul IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania — Republica Serbia si derulat impreuna cu Agentia de Dezvoltare Economico-Sociala Timis, Camera Economica Regionala Pancevo, Camera Economica Regionala Zrenjanin si Camera Economica Regionala Kikinda, a anuntat recent ca a incheiat activitatea de elaborare a strategiei de acordare a marcii Made in Banat.
 
Urmarea a celor patru intalniri de lucru gazduite de CCIAT in perioada mai -  august 2014 membrii comisiei au definitivat procedurile, criteriile si documentatia privind acordarea marcii.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h

Astfel, criteriile obligatorii pentru fiecare produs sau serviciu din cele 14 grupe de produse si servicii conform Clasificarii internationale a produselor si serviciilor pentru inregistrarea marcilor, stabilita de Organizatia Internationala a Propritatii Intelectuale, trebuie indeplinite cumulativ, neindeplinirea uneia conducand la descalificarea cererii producatorului in etapa verificarii documentatiei, fara posibilitatea intrarii in a doua etapa a verificarii si selectarii produsului sau serviciului propus pentru inregistrarea marcii.
 
Pentru a primi marca Made in Banat, Producatorul sau prestatorul de servicii trebuie sa aiba sediul social sau sa isi desfasoare activitatea in regiunea transfrontaliera Romania-Serbia, resursele materiale si umane utilizate trebuie sa provina din regiunea vizata de proiect, in procent de 51 la suta, iar produsele nealimentare trebuie insotite de o declaratie de conformitate.
 
Documentatia de calificare va fi elaborata astfel incat sa respecte cerintele obligatorii care trebuiesc indeplinite de fiecare produs sau serviciu din cele 14 grupe de produse si servicii si va cuprinde descrierea detaliata a produselor ori serviciilor, alte informatii considerate semnificative. In acest sens, producatorul sau prestatorul de servicii trebuie sa prezinte un comentariu al specificatiilor continute in documentatie prin care sa demonstreze corespondenta produselor sau serviciilor prezentate in propunere cu specificatiile respective.
 
Cerintele impuse vor fi considerate ca fiind minimale si obligatorii, iar dovada conformitatii produselor si serviciilor prezentate cu cerintele solicitate se va face cu documentatie tehnica din partea producatorilor declarati pentru produsele sau serviciile pentru care solicita inregistrarea.
 
Producatorii care nu fac dovada explicita a caracteristicilor declarate vor fi considerati inadmisi si propunerea pentru inregistrarea clasei din care fac parte, respinsa.
 
Vor fi luate in considerare propunerile care sunt conforme cerintelor solicitate, iar propunerea cu caracteristici incomplete atrage respingerea produsului/serviciului.
 
Evaluarea documentatiei de calificare si a cerintelor obligatorii se va face de catre comisiile de specialitate, in Romania si respectiv, Serbia. Acestea vor inainta Grupului comun de lucru un raport continand firmele eligibile propuse pentru a purta marca 'Made in Banat', urmand ca aprobarea sa apartina Grupului de lucru.
 
Procedura privind acordarea marcii a fost aprobata in unanimitate de experti si membrii comisiei mixte si va fi oficial asumata si semnata de reprezentantii partenerilor de proiect la expozitia Made in Banat din cadrul Targului de Inovare, Cooperare si Anteprenoriat, care va avea loc la Zrenjanin, in Serbia, in perioada 28 — 30 august 2014.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Sase noi preparate romanesti, recunoscute de MADR ca produse traditionale
Sase noi preparate romanesti, recunoscute de MADR ca produse traditionale
”Astfel, acesta a primit atestat pentru sase produse traditionale obtinute din carne de...
Noi produse traditionale care au primit protectie la nivel european
Noi produse traditionale care au primit protectie la nivel european
In data de 17 decembrie, ministrul Petre Daea primea de la comisarul european pentru agricultura...
Peste 200 de produse traditionale au primit atestate in cursul anului trecut
Peste 200 de produse traditionale au primit atestate in cursul anului trecut
 Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a acordat, in 2015, un numar de 204 atestate...
Brasovul si Maramuresul, judetele cu cele mai multe produse traditionale atestate
Brasovul si Maramuresul, judetele cu cele mai multe produse traditionale atestate
Numarul total de produse traditrionale romanesti care au primnit atestare din partea MADR se...

Ultima ora

Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Tot mai multi procesatori si consumatori redescopera beneficiile pasteurizarii la temperaturi...
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
1. Tine cont de specia cultivata   Unul dintre cei mai importanti pasi pentru o...
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Rolul azotului Azotul este un element esential pentru dezvoltarea frunzelor, tulpinilor si...
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Iti oferim 10 sfaturi utile pentru a face alegerea corecta. 1. Verifica fermitatea Un bulb...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton