Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Au fost stabilite procedurile de acordare a marcii Made in Banat

au-fost-stabilite-procedurile-de-acordare-a-marcii-made-in-banat

Proiectul vizeaza cresterea competitivitatii IMM-urilor care realizeaza produse traditionale, specifice regiunii Banatului istoric, prin promovarea acestora sub marca Made in Banat.


Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis in calitate de partener coordonator al Proiectului Made in Banat, finantat prin Programul IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania — Republica Serbia si derulat impreuna cu Agentia de Dezvoltare Economico-Sociala Timis, Camera Economica Regionala Pancevo, Camera Economica Regionala Zrenjanin si Camera Economica Regionala Kikinda, a anuntat recent ca a incheiat activitatea de elaborare a strategiei de acordare a marcii Made in Banat.
 
Urmarea a celor patru intalniri de lucru gazduite de CCIAT in perioada mai -  august 2014 membrii comisiei au definitivat procedurile, criteriile si documentatia privind acordarea marcii.
 
Astfel, criteriile obligatorii pentru fiecare produs sau serviciu din cele 14 grupe de produse si servicii conform Clasificarii internationale a produselor si serviciilor pentru inregistrarea marcilor, stabilita de Organizatia Internationala a Propritatii Intelectuale, trebuie indeplinite cumulativ, neindeplinirea uneia conducand la descalificarea cererii producatorului in etapa verificarii documentatiei, fara posibilitatea intrarii in a doua etapa a verificarii si selectarii produsului sau serviciului propus pentru inregistrarea marcii.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Pentru a primi marca Made in Banat, Producatorul sau prestatorul de servicii trebuie sa aiba sediul social sau sa isi desfasoare activitatea in regiunea transfrontaliera Romania-Serbia, resursele materiale si umane utilizate trebuie sa provina din regiunea vizata de proiect, in procent de 51 la suta, iar produsele nealimentare trebuie insotite de o declaratie de conformitate.
 
Documentatia de calificare va fi elaborata astfel incat sa respecte cerintele obligatorii care trebuiesc indeplinite de fiecare produs sau serviciu din cele 14 grupe de produse si servicii si va cuprinde descrierea detaliata a produselor ori serviciilor, alte informatii considerate semnificative. In acest sens, producatorul sau prestatorul de servicii trebuie sa prezinte un comentariu al specificatiilor continute in documentatie prin care sa demonstreze corespondenta produselor sau serviciilor prezentate in propunere cu specificatiile respective.
 
Cerintele impuse vor fi considerate ca fiind minimale si obligatorii, iar dovada conformitatii produselor si serviciilor prezentate cu cerintele solicitate se va face cu documentatie tehnica din partea producatorilor declarati pentru produsele sau serviciile pentru care solicita inregistrarea.
 
Producatorii care nu fac dovada explicita a caracteristicilor declarate vor fi considerati inadmisi si propunerea pentru inregistrarea clasei din care fac parte, respinsa.
 
Vor fi luate in considerare propunerile care sunt conforme cerintelor solicitate, iar propunerea cu caracteristici incomplete atrage respingerea produsului/serviciului.
 
Evaluarea documentatiei de calificare si a cerintelor obligatorii se va face de catre comisiile de specialitate, in Romania si respectiv, Serbia. Acestea vor inainta Grupului comun de lucru un raport continand firmele eligibile propuse pentru a purta marca 'Made in Banat', urmand ca aprobarea sa apartina Grupului de lucru.
 
Procedura privind acordarea marcii a fost aprobata in unanimitate de experti si membrii comisiei mixte si va fi oficial asumata si semnata de reprezentantii partenerilor de proiect la expozitia Made in Banat din cadrul Targului de Inovare, Cooperare si Anteprenoriat, care va avea loc la Zrenjanin, in Serbia, in perioada 28 — 30 august 2014.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016