Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Botaniu: Porumbul va avea de suferit din cauza secetei

botaniu-porumbul-va-avea-de-suferit-din-cauza-secetei

Productia de anul acesta, este posibil sa fie afectata, avand in vedere ca perioada de insamantare,din martie-aprilie, a fost intarziata cu trei saptamani fata de perioada optima, iar pentru lunile iulie-august este asteptata seceta, care ar putea afecta productia de porumb si de floarea soarelui.


„Avem 5 milioane de hectare insamantate in primavara cu porumb, floarea soarelui, orzoaica de primavara, legume si plante furajere. Chiar daca au fost bine alesi hibrizii, ar putea sa fie afectate plantele din cauza secetei care se anunta. Temerea mea este ca in perioada urmatoare, din cauza secetei, la porumb, planta nu se va dezvolta vegetativ, pentru ca este prinsa in perioada de polenizare si nu mai acumuleaza in bob pe acea arsita. Cu irigatii, chiar daca avem posibilitatea sa le facem, mentinem o protectie pentru planta, dar daca temperaturile sunt extraordinar de mari, mai ales in cazul porumbului, polenul devine steril si atunci chiar daca avem o planta frumoasa, verde si mare, va avea un numar redus de boabe pe stiulete. Aici am ingrijorari, la porumb, pentru ca floarea soarelui are capacitatea sa treaca mai bine peste momentele de seceta, deoarece incepe recoltatul in august, insa porumbul se duce pe o perioada mai lunga de timp”, a anuntat secretarul de stat in ministrul Agriculturii, Daniel Botaniu.
 
In perioada martie-aprilie 2013, a fost insamantata o suprafata de 2,3 milioane de hectare cu porumb si o suprafata de 980 de mii de hectare cu floarea soarelui.
In aceasta primavara, in perioada de insamantare, a fost semanata o suprafata de 5,1 milioane de hectare. Dintre acestea 2,62 de milioane de hectare au fost semanate cu porumb, 74 de mii de hectare cu soia, 404 mii de hectare cu rapita de primavara, putin peste 11 mii de hectare cu cartofi timpurii si semi-timpurii, aproximativ 235 de mii de hectare cu legume de camp, 170 de mii de hectare cu orzoaica de primavara, aproape 186 de mii de hectare cu ovaz de primavara si 28,7 mii de hectare au fost insamantate cu sfecla de zahar.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h









Sursa foto: www.sxc.hu

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016