Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Farmacia din gradina. Ce poti face cu un cartof
tratamente cosmetice pe baza de CARTOF, cartof impotrivea cearcanelor, masca antiriduri pe baza de cartof, crema de maini cu cartof, cosmetice preparate acasa naturiste
Sunt o prezenta atat de comuna in bucatarie, incat ai zice ca stau la temelia bucatariei traditionale romanesti. DIn pricina ca o sarbatoare la romani nu are farmec fara gratar, bere si cartofi prajiti, multi uita ca banalul tubercul de cartof este un produs ''made in America'', aidoma porumbului.
In afara de bucatarie...
Un cartof taiat pe jumatate te va ajuta sa muti mobila grea din casa, daca il asezi sub ea. Vanataile si loviturile se vindeca mai repede daca sunt pansate cu felii de cartof crud. Unde mai poti folosi cartoful?
Iata trei preparate cosmetice despre care sigur nu ai stiut pana astazi.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
1. Crema de maini cu cartofi: se foloseste pentru intretinerea mainilor in anotimpul rece. Crema se obtine dintr-un cartof fiert, zdrobit, amestecat cu o lingurita de glicerina si zeama de la o lamaie coapta. Nu se prepara o cantitate mai mare de crema pentru ca se oxideaza repede si isi pierde calitatile.
2. Rondele de cartofi anti-cearcane: se aleg cartofii tineri, cruzi, de mici dimensiuni. Se taie rondele care se aseaza (asemenea celor de castravete) pe ochi, pentru a calma si a indeparta cearcanele.
3. Masca anti-riduri din cartof: un cartof zdrobit se amesteca intr-un vas cu doua linguri de faina de grau, doua linguri de faina de orez, o lingura de ulei de masline si una de zeama de lamaie. Se amesteca bine cu apa clocotita pana devine o pasta omogena. Cand s-a racit suficient, se aplica pe fata si gat, in strat subtire, pentru a preveni aparitia ridurilor. Dupa spalarea fetei, se maseaza pielea usor cu un cub de gheata.
Ce nu stiai despre cartof
Tuberculii de cartof nu sunt radacini, ci tulpini modificate. Tulpina cartofului are doua portiuni: cea verde, vizibila, aflata deasupra solului, si o portiune subterana, din care pornesc radacinile fibroase, bine ramificate. Tulpina subterana se ramifica iar lastarii formati formeaza stolonii, care au culoarea alba si sunt suculenti. Din acesti stoloni, prin acumularea de substante de rezerva in varful lor, iau nasterii tuberculii de cartof.
Dintr-o tona de cartofi se pot obtine: 750 de kilograme de cartofi pai, 100 de litri de votca, 140 de kilograme de amidon uscat sau 100 de kilograme de dextrina.
Cartoful isi are originea in America de Sud, pe teritoriul actualelor state Argentina, Ecuador, Peru si Chile. In a doua jumatate a secolului 16 primii cartofi au fost adusi in Spania, de unde au fost raspanditi pe rand in Portugalia, Italia si Marea Britanie. In Romania, cartoful a devenit mai raspandit de abia in secolul 18, in Transilvania.
Toate partile cartofului contin solanina, un alcaloid toxic. In tuberculi, procentul este insignifiant, de doar 0,05%, nefiind un pericol pentru sanatate. In coltii care apar pe tuberculi, procentul este de 100 de ori mai mare.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 4.38 din 4 voturi