Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In 17 tari din UE a fost pornita campania pentru salvarea albinelor

in-17-tari-din-ue-a-fost-pornita-campania-pentru-salvarea-albinelor

Federatia Asociatiilor Apicole din Romania (FAAR) anunta ca in 17 tari din UE a fost pornita campania pentru salvarea albinelor si interzicerea pesticidelor.


Conform anuntului facut de FAAR, se urmareste strangerea de semnaturi pentru ca albinele sa nu mai fie afectate de pesticide. In acest sens, organizatorii si sustinatorii vor sa obtina numarul necesar de semnatari care sa poata duce la initierea unei actiuni concrete in cadrul Comisiei si Parlamentului European.
 
"A fost lansata o Initiativa Cetateneasca Europeana (ICE) cu scopul de a determina eliminarea treptata a pesticidelor sintetice din agricultura pana in 2035, pentru a sprijini fermierii si pentru a salva albinele si natura. Daca aceasta initiativa va strange un milion de semnaturi de sustinere pana in septembrie 2020, Comisia Europeana si Parlamentul European trebuie sa ia in considerare transpunerea in lege a solicitarilor acestei campanii. 90 de organizatii din 17 tari ale UE promoveaza aceasta campanie, cu sprijinul asociatiilor pentru agricultura ecologica", se precizeaza intr-un comunicat.
 
De asemenea, Initiativa cere restaurarea biodiversitatii prin refacerea ecosistemelor naturale din zonele agricole, astfel incat fermele sa devina un vector al recuperarii biodiversitatii si sprijinirea fermierilor in tranzitie. Acest lucru se poate face prin reforma agriculturii, respectiv prin prioritizarea agriculturii la scara mica, diversa si durabila, sprijinind o crestere rapida a practicilor agroecologice si organice si permitand atat formarea profesionala a agricultorilor, cat si cercetarea independenta in domeniul agriculturii fara pesticide si organisme modificate genetic.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h
Campania ICE este condusa de o alianta intersectoriala a organizatiilor societatii civile care acopera mediul, sanatatea, agricultura si apicultura. Printre altii, organizatorii includ retelele europene Friends of the Earth Europe si Pesticide Action Network (PAN), precum si Institutul de Mediu din Munchen, fundatia Aurelia (Germania), Generations Futures (Franta) si GLOBAL 2000/Friends of the Earth Austria.
 
Potrivit Romapis, oamenii de stiinta cer masuri radicale si urgente pentru a stopa colapsul naturii, in conditiile in care un sfert din animalele salbatice ale Europei sunt grav amenintate.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.16 din 16 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016