Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Investitorii danezi se arata interesati de situatia agriculturii din Romania

investitorii-danezi-se-arata-interesati-de-situatia-agriculturii-din-romania

O delagatie formata din mai multi reprezentanti ai acestora a fost prezenta la o intalnire cu ministrul Agriculturii, organizata de ambasada daneza la Bucuresti, in scopul identificarii unor oportunitati de investitii in tara noastra.


Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, a participat, la ambasadorului Regatului Danemarcei in Romania, la o intalnire organizata de Ambasada Danemarcei la Hotel Intercontinental.
 
Evenimentul s-a bucurat de prezenta unei delegatii formate din oameni de afaceri si investitori danezi, principalele subiecte ale discutiilor vizand situatia agriculturii romanesti in ansamblu (irigatii, asocierea fermierilor, randamente si productii agricole, cercetare si Camere Agricole, crearea Fondului Mutual etc), absorbtia fondurilor europene si oportunitatile de investitii in Romania.
 
Achim Irimescu a facut o prezentare amanuntita a problemelor cu care se confrunta agricultura romaneasca, dar si a oportunitatilor oferite de catre aceasta, subliniind nevoia de invesitii straine in Romania, concomitent cu deschiderea manifestata de tara noastra fata de acestea, in vederea reducerii decalajelor existente intre mediul rural romanesc si cel din alte state membre UE.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Printre problemele agriculturii romanesti, ministrul a identificat faramitarea terenurilor si a exploatatiilor agricole – stare ce poate fi remediata prin incurajarea asocierii fermierilor, situatia irigatiilor – problema care necesita, in primul rand, gasirea unei solutii optime si pragmatice de investitie, schimbarile climatice, daunatorii si eroziunea solurilor – pericole ce pot fi preintampinate prin crearea perdelelor de protectie, problema nerezolvarii cadastrului agricol care franeaza investitiile si care, din 2020, va conditiona efectuarea platilor APIA catre ferme, birocratia si lipsa creditarii care au influentat negativ absorbtia fondurilor europene – situatie ce poate fi deblocata prin simplificarea procedurilor de accesare si crearea unui Fond de Creditare, precaritatea cercetarii si a consultantei agricole – deficienta ce va fi remediata prin reorganizarea cercetarii romanesti si crearea Camerelor Agricole.
 
De asemenea, ministrul a prezentat si o lista a oportunitatilor agriculturii romanesti, aratand ca legislatia adoptata de curand sau care urmeaza a fi adoptata in perioada imediat urmatoare va contribui la remedierea situatiilor deficitare din prezent si va conduce la o predictibilitate mai mare in agricultura. Tot la oportunatati, ministrul a amintit potentialul agricol si zootehnic mare al Romaniei, calitatea foarte buna a solului si nivelul redus al ingrasamintelor chimice folosite.
 
La finalul intalnirii, care a constat in prezentari si dezbateri, ministrul a afirmat ca Romania ramane deschisa fata de investitiile straine, analizeaza in mod serios propunerile vizand rezolvarea problemelor cu care capitalul danez se confrunta in tara noastra, manifestandu-si totodata interesul de a vizita fermele din Romania ale investitorilor danezi. In plus, a lansat acestora invitatia de a fi prezenti in grupurile de lucru care sunt consultate de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale in vederea elaborarii legislatiei agricole.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016