Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Investitorii danezi se arata interesati de situatia agriculturii din Romania
O delagatie formata din mai multi reprezentanti ai acestora a fost prezenta la o intalnire cu ministrul Agriculturii, organizata de ambasada daneza la Bucuresti, in scopul identificarii unor oportunitati de investitii in tara noastra.
Evenimentul s-a bucurat de prezenta unei delegatii formate din oameni de afaceri si investitori danezi, principalele subiecte ale discutiilor vizand situatia agriculturii romanesti in ansamblu (irigatii, asocierea fermierilor, randamente si productii agricole, cercetare si Camere Agricole, crearea Fondului Mutual etc), absorbtia fondurilor europene si oportunitatile de investitii in Romania.
Achim Irimescu a facut o prezentare amanuntita a problemelor cu care se confrunta agricultura romaneasca, dar si a oportunitatilor oferite de catre aceasta, subliniind nevoia de invesitii straine in Romania, concomitent cu deschiderea manifestata de tara noastra fata de acestea, in vederea reducerii decalajelor existente intre mediul rural romanesc si cel din alte state membre UE.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
valabila 48h
Printre problemele agriculturii romanesti, ministrul a identificat faramitarea terenurilor si a exploatatiilor agricole – stare ce poate fi remediata prin incurajarea asocierii fermierilor, situatia irigatiilor – problema care necesita, in primul rand, gasirea unei solutii optime si pragmatice de investitie, schimbarile climatice, daunatorii si eroziunea solurilor – pericole ce pot fi preintampinate prin crearea perdelelor de protectie, problema nerezolvarii cadastrului agricol care franeaza investitiile si care, din 2020, va conditiona efectuarea platilor APIA catre ferme, birocratia si lipsa creditarii care au influentat negativ absorbtia fondurilor europene – situatie ce poate fi deblocata prin simplificarea procedurilor de accesare si crearea unui Fond de Creditare, precaritatea cercetarii si a consultantei agricole – deficienta ce va fi remediata prin reorganizarea cercetarii romanesti si crearea Camerelor Agricole.
De asemenea, ministrul a prezentat si o lista a oportunitatilor agriculturii romanesti, aratand ca legislatia adoptata de curand sau care urmeaza a fi adoptata in perioada imediat urmatoare va contribui la remedierea situatiilor deficitare din prezent si va conduce la o predictibilitate mai mare in agricultura. Tot la oportunatati, ministrul a amintit potentialul agricol si zootehnic mare al Romaniei, calitatea foarte buna a solului si nivelul redus al ingrasamintelor chimice folosite.
La finalul intalnirii, care a constat in prezentari si dezbateri, ministrul a afirmat ca Romania ramane deschisa fata de investitiile straine, analizeaza in mod serios propunerile vizand rezolvarea problemelor cu care capitalul danez se confrunta in tara noastra, manifestandu-si totodata interesul de a vizita fermele din Romania ale investitorilor danezi. In plus, a lansat acestora invitatia de a fi prezenti in grupurile de lucru care sunt consultate de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale in vederea elaborarii legislatiei agricole.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi