Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mititeii vor fi considerati produse traditionale, pentru a se putea pastra bicarbonatul de sodiu pe lista ingredientelor acceptate

mititeii-vor-fi-considerati-produse-traditionale-pentru-a-se-putea-pastra-bicarbonatul-de-sodiu-pe-lista-ingredientelor-acceptate

Potrivit unei directive europene, de la 1 iunie urmeaza sa fie interzisa utilizarea bicarbonatului de sodiu si a altor aditivi la pregatirea unor preparate din carne. Stirea i-a pus pe jar pe procesatorii care, in aceste conditii, spun ca va fi imposibila respectarea retetei traditinale de preparare a mititeilor.


Sorin Minea, patronul Angst si reprezentantul organizatiei patronale Romalimenta, a explicat la postul de televiziune Digi24 ca europenii nu au nimic impotriva mititeilor romanesti, ci doar incearca sa protejeze consumatorii in conditiile in care bicarbonatul de sodiu poate fi utilizat de procesatorii mai putin onesti pentru mascarea mirosurilor neplacute generate de carnea alterata.

"Bicarbonatul de sodiu se poate folosi în carnea crudă tocată, dar se poate folosi si cand vrei sa maschezi un miros al carnii. De aceea Uniunea Europeana nu l-a agreat (...) Nu este vorba de interzicerea aditivului, ci de faptul ca am uitat sa cerem permiterea aditivului. Vina noastră a fost ca nu ne-am trezit foarte devreme sa cerem introducerea bicarbonatului intr-un produs traditional (...) Nu e o situatie tragica, va fi ceruta o derogare. Sunt sigur ca va fi obtinuta", a precizat Sorin Minea.

Asociatia Romana a Carnii va solicita introducerea actualei retete de mici in lista celor "traditionale", pentru ca procesatorii romani sa poata folosi in continuare aditivii ce urmeaza sa fie interzisi. Potrivit unui comunicat al Guvernului, astazi solicitarea reprezentantilor industriei carnii va ajunge la Comisia Europeana.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


"Cu ocazia grupului de lucru care va avea loc in data de 2 mai, in cadrul Comisiei Europene, reprezentantul Guvernului Romaniei va transmite solicitarea formulata de catre Asociatia Romana a Carnii ca reteta produsului mititei sa fie inclusa pe lista retetelor traditionale. Reprezentantii Guvernului vor face toate demersurile necesare pentru includerea mititeilor in lista produselor traditionale şi considera ca aceasta şi orice alte masuri care trebuie luate, reprezinta o solutie corecta şi normala, sustinuta şi de reprezentantii industriei producatorilor de carne. Autoritatile romane vor lua toate masurile necesare pentru a nu se interzice micii pe teritoriul Romaniei", se arata in comunicatul Executivului.
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016