Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Patiserii mizeaza pe vanzari record de cozonaci

patiserii-mizeaza-pe-vanzari-record-de-cozonaci

Reprezentantii Rompan spun ca se bazaeaza pe cererera crescuta in aceasta perioada a anului si pe faptul ca preturile la acest produs au scazut, datorita reducerii TVA de la 24 la 9 la suta.


Aurel Popescu, presedintele Patronatului Roman din Industria de Morarit, Panificatie si Produse Fainoase - Rompan a declarat ca anul acesta, producatorii vor iesi pe piata cu peste 8 milioane de cozonaci, peste cifra de anul trecut, care a fost de 7,3 milioane.
 
Acesta mai spune ca a crescut atat cererea pe plan national cat si cea pentru export, o explicatie in acest sens fiind si faptul ca preturile au scazut cu aproximativ 12 la suta, datorita reducerii TVA.
 
Potrivit acestuia, cozonacul romanesc ajunge pe tot globul, exporturile dezvoltandu-se foarte bine in Germania, Marea Britanie, tarile nordice, dar mai ales in tarile unde sunt comunitati importante de romani.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Mergem la export cu cozonaci pe tot globul. Acesta s-a dezvoltat foarte bine in Germania, Marea Britanie si tarile nordice, dar se mentine foarte bine in Spania si Italia si mai nou in Australia, SUA si Canada, peste tot unde sunt comunitati de romani. Noi mergem cu produsele traditionale romanesti si trebuie sa fim foarte atenti sa ne adresam si comunitatilor locale din fiecare tara in asa fel incat sa fie apreciat cozonacul si de populatia din tarile respective”, a declarat presedintele Rompan.
 
Popescu a afirmat ca patiserii romani au castigat razboiul in fata cozonacului de import, in conditiile in care mai mult de 80% dintre consumatorii romani prefera cozonacii traditionali in defavoarea celor din import, care sunt oferiti mai mult pentru cadouri, decat pentru consumul propriu, deoarece au un termen de valabilitate mult mai mare.
 
„Am castigat razboiul totalmente in fata cozonacului de import. Acesti cozonaci sunt luati mai mult de firme pentru cadouri, pentru protocol, pentru ca au o durata de valabilitate mai mare, dar romanii clar doresc cozonacul romanesc. Eu consider ca mai mult de 80% dintre romani vor cozonaci romanesti ca si la paine de altfel. Ei prefera gustul si aroma painii si a cozonacului romanesc”, a adaugat Popescu.
 
La ora actuala exista peste 70 de retete traditionale de cozonac consacrate, inregistrate la Ministerul Agriculturii, iar cererea producatorilor de a inregistra astfel de retete este foarte mare.
 
„In Romania sunt foarte multe retete traditionale consacrate pentru cozonaci si sunt foarte multe cereri din partea producatorilor de inregistrare pe programul MADR cu retete consacrate. Majoritatea incearca sa readuca in activitate ceea ce se facea odata. In momentul de fata avem 70 de astfel de retete”, a mai declarat Aurel Popescu. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016