Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Producatorii agricoli solicita mai multe produse romanesti pe rafturile marilor magazine
In acest sens, presedintele LAPAR, a declarat ca, ar trebui aduse din import doar alimentele care nu pot fi produse in Romania.
In cadrul conferintei Nationala a Agricultorilor, care a avut loc zilele trecute, Laurentiu Baciu, presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania, a declarat ca toate alimentele din supermarketuri ar trebui sa provina de la producatori romani, iar din import ar trebui aduse doar acele alimente care nu se produc la noi in tara.
El a sustinut acest lucru, in conditiile in care un proiect legislativ depus in martie la Parlament, prin care se doreste modificarea Legii 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare, prevede ca supermarketurile ar putea fi obligate sa comercializeze cel putin 50% produse alimentare romanesti.
„50% e putin, toata marfa ar trebui sa provina din Romania si sa aducem din afara doar ce nu gasim pe piata din Romania”, a sustinut presedintele LAPAR.
Potrivit acestuia, nu ar fi adevarate informatiile potrivit carora carnea adusa din import ar fi mai ieftina decat cea autohtona.
„Nu este posibil sa nu poti vinde porcul tau, pe motiv ca vine mai ieftin din import. Acest lucru este o minciuna, inseamna ca nu este de calitate si imi asum aceasta afirmatie. Preturile s-au uniformizat, exista burse. Nu poti spune ca aduci mai ieftin porcul din afara, cand tu ai porcul in spate. Spre exemplu, intr-un raport din februarie al Comisiei Europene, se arata ca pretul carnii de vita are este de 3,8 euro la carcasa, iar la galantare in Romania este 3 euro si aceeasi carne este 8-10 euro la Bruxelles. Nu cumva carnea adusa in Romania era o carne pe care ar fi trebuit sa o arunce si a venit un baiat destept din Romania sa spuna ca o da el? Ce-a fost in capul parlamentarilor care au trimis legea inapoi? Spre exemplu, in Olanda, nu exista alta bere decat cea olandeza”, a mai spus Baciu.
Plenul Camerei Deputatilor a decis, saptamana trecuta, sa retrimita la Comisia pentru agricultura initiativa legislativa care modifica Legea 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare.
Conform unui proiect de lege depus in martie la Parlament, de deputati ai PNL, supermarketurile ar putea fi obligate sa asigure spatii de expunere pentru produsele alimentare ale producatorilor romani de minim 50%, din care cel putin 20% sa fie alocate producatorilor locali si sa perceapa taxe de maximum 5% pentru acestia.
El a sustinut acest lucru, in conditiile in care un proiect legislativ depus in martie la Parlament, prin care se doreste modificarea Legii 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare, prevede ca supermarketurile ar putea fi obligate sa comercializeze cel putin 50% produse alimentare romanesti.
„50% e putin, toata marfa ar trebui sa provina din Romania si sa aducem din afara doar ce nu gasim pe piata din Romania”, a sustinut presedintele LAPAR.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Potrivit acestuia, nu ar fi adevarate informatiile potrivit carora carnea adusa din import ar fi mai ieftina decat cea autohtona.
„Nu este posibil sa nu poti vinde porcul tau, pe motiv ca vine mai ieftin din import. Acest lucru este o minciuna, inseamna ca nu este de calitate si imi asum aceasta afirmatie. Preturile s-au uniformizat, exista burse. Nu poti spune ca aduci mai ieftin porcul din afara, cand tu ai porcul in spate. Spre exemplu, intr-un raport din februarie al Comisiei Europene, se arata ca pretul carnii de vita are este de 3,8 euro la carcasa, iar la galantare in Romania este 3 euro si aceeasi carne este 8-10 euro la Bruxelles. Nu cumva carnea adusa in Romania era o carne pe care ar fi trebuit sa o arunce si a venit un baiat destept din Romania sa spuna ca o da el? Ce-a fost in capul parlamentarilor care au trimis legea inapoi? Spre exemplu, in Olanda, nu exista alta bere decat cea olandeza”, a mai spus Baciu.
Plenul Camerei Deputatilor a decis, saptamana trecuta, sa retrimita la Comisia pentru agricultura initiativa legislativa care modifica Legea 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare.
Conform unui proiect de lege depus in martie la Parlament, de deputati ai PNL, supermarketurile ar putea fi obligate sa asigure spatii de expunere pentru produsele alimentare ale producatorilor romani de minim 50%, din care cel putin 20% sa fie alocate producatorilor locali si sa perceapa taxe de maximum 5% pentru acestia.
Autor:
Ardeleanu Marian
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 3.1 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News