Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Semănatul legumelor în funcţie de tipul de cultură
Semanatul legumelor primavara. Cum semanam legumele in functie de tipul de cultura. Tipuri de LEGUME
Pentru obţinerea unor răsaduri bune, semănatul trebuie să se facă în funcţie de anumite condiţii legate de vreme şi cultură (solarii, timpurii în câmp, de vară sau de toamnă).
În primul rând, fiecare specie legumicolă are anumite caracteristici şi cerinţe de care trebuie să se ţină cont. De exemplu, ardeii şi vinetele sunt mai pretenţioase decât tomatele când vine vorba de temperatura camerei în care se ţin răsadurile; apoi, semănatul se face în perioade diferite pentru fiecare specie în parte, iar la plantarea în locul permanent trebuie să se ţină cont de vârsta răsadului.
Culturi de legume în spaţii protejate
Răsadurile pentru culturile în solarii sau pentru culturile timpurii de câmp se obţin numai în spaţii încălzite, în sere, răsadniţe sau lădiţe. Cu 10-12 zile înainte de plantarea în câmp sau în grădină, răsadurile trebuie călite obligatoriu prin reducerea temperaturii, a umidităţii şi asigurarea unei aerisiri mai bune; altfel, nu vor rezista afară.
Pentru culturile de vară, seminţele se pot semăna şi în solarii neîncălzite, numai că trebuie să se ţină cont de necesităţile de temperatură (căldură) ale plantei. Uneori, în funcţie de condiţiile meteorologice, şi răsadurile destinate culturilor de vară trebuie călite.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
În culturile de toamnă, răsadurile se produc de obicei în brazde reci, direct afară (în acest caz, seminţele se planteaza primăvara, când vremea e mai blândă), dar şi în răsadniţe sau în spaţii neîncălzite. În cazul în care semănatul are loc direct afară, perioada semănatului se va stabili tinându-se cont de faptul că vârsta răsadurilor se reduce cu 40% din cauza luminozităţii intense şi a temperaturii ridicate.
Tabelul de mai jos prezintă exact data la care trebuie făcută semnarea şi vârsta (în zile) la care se plantează răsadul în locul permanent, pentru mai multe specii de legume.
Autor:
Lavinia Rorich
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 4.63 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News