Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Diverse

Institutul National de Statistica (INS) atrage atentia asupra aparitiei lucrarii ‚Valoarea productiei ramurii agricole in anul 2012, pe produse si grupe de produse’. In aceasta lucrare a fost tratata valoarea productiei vegetale, animale si de servicii agricole pentru anul 2012. Datele din aceasta lucrare provin din cercetarile statistice din domeniul agricol.
Din rezumarea lucrarii, reiese ca in anul 2012, fata de anul 2011, productia sectorului agricol a scazut cu 21,9 %. Pentru productia vegetala s-a inregistrat o scadere de 30,6 %, in timp ce pentru productia animala s-a inregistrat o scadere de doar 0,6 %, iar productia de servicii agricole a scazut cu numai 4,8 %.
Prin scaderea ponderii productiei vegetale cu 62,5 %, s-a modificat structura productiei. Cu toate acestea, s-a inregistrat o crestere a ponderii productiei animale de 36,7 %, iar ponderea productiei de servicii agricole, 0,8 %, nu aduce modificari semnificative.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Principalele grupe de culturi, au o structura valorica a productiei vegetale diferita in cei doi ani de studiu. Si anume, in anul 2012 ponderea culturilor de pepeni si legume a fost mai mare cu 5,2 % fata de anul 2011, iar in ceea ce priveste culturile de plante de nutret acestea au fost mai mari cu 2 % in 2012 fata de 2011. Ponderea culturilor de cereale a scazut cu 5,2 %, iar ponderea culturilor de cartofi a scazut cu 4,7 %.
In ceea ce priveste structura valorica a productiei animale, pe principalele grupe de produse, nu au fost inregistrate mari diferente fata de anul trecut. Ponderea productiei pentru pasari a crescut cu 2,1 %, iar la porcine a crescut cu 0,2 %. Ponderea a scazut cu 1,7 % la bovine, iar la ovine si caprine a scazut cu 0,5 %.
Sursa foto: www.sxc.hu
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News