Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Recomandari pentru cultivatorii de sfecla rosie

recomandari-pentru-cultivatorii-de-sfecla-rosie

Lucrarile trebuie sa inceapa din toamna, cand se face fertilizarea terenului cu ingrasaminte minerale cu fosfor si potasiu, iar primavara se administreaza cele cu azot.


Cele mai bune culturi premergatoare celor de sfecla rosie sunt tomatele, ardeii, castravetii, vinetele pentru cultura de primavara, mazarea verde, ceapa, verdeturile, in afara de spanac, pentru cultura succesiva. 
 
Cultura pentru consum in timpul verii necesita pregatirea terenului, care se face in mod asemanator cu pentru morcov. Lucrarile incep din toamna, cand se face fertilizarea terenului cu ingrasaminte minerale cu fosfor si potasiu, iar primavara se administreaza cele cu azot.
 
Inainte de semanat, pentru cultivarea sfeclei rosii in bune conditii se erbicideaza  cu Ro – NEET 4 – 6 l/ha in 450 l apa, incorporarea facandu-se rapid in sol.   Semanatul se face la inceputul lunii aprilie, cand in sol sunt temperaturi de 6 – 8° C la adancimea de 2 – 4 cm, pe teren modelat sau nemodelat. Se folosesc 12 – 14 gk de samanta poligerma la hasi 7 kh samanta monogema.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Lucrarile de intretinere aplicate in cultivarea sfeclei rosii sunt prasitul mecanic de 3 – 4 ori si manual de 3 – 5 ori, raritul la 12 – 14 cm intre plante pe rand si irigarea de 3 – 5 ori cu norme de 400 – 500 m³/ha, 2 fertilizari faziale ( prima la cateva zile de la rasarire, cu cantitati mai mari de azot si fosfor, iar a doua dupa o luna, marind doza de potasiu )

Cultivarea sfeclei rosii optime presupune combaterea bolilor si daunatorilor, cercosporioza ( Cercospora beticola ) cu dithane M 45 0,2 % sau Turdacupral 0,4 %, fainarea cu Morestan 0,05 5, afidele cu Carbetox 0,4 5. Recoltarea se face esalonat incepand cu luna iunie, manual. Se obtin 15 – 20 t/ha.
 
Cultura sfeclei rosii de toamna destinata radacinilor pentru pastrare in timpul iernii, este o cultura succesiva, care se aseamana cu cea a morcovului de toamna. Semanatul se efectueaza in iunie dupa aceleasi scheme ca la cultura timpurie, iar lucrarile de ingrijire sunt aceleasi, marind numarul de udari la 4 – 6.
 
Recoltarea sfeclei rosii pentru consumul de iarna si pastrare se face integral prin dislocarea radacinilor, toamna inainte de inghet. Productiile realizate sunt de 20 – 25 t/ha. Radacinile se curata de frunze si pamant, se sorteaza si se ambaleaza in lazi tip P, in vederea pastrarii in silozuri sau depozite. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.64 din 29 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016