Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Recomandari pentru cultivatorii de sfecla rosie
Lucrarile trebuie sa inceapa din toamna, cand se face fertilizarea terenului cu ingrasaminte minerale cu fosfor si potasiu, iar primavara se administreaza cele cu azot.
Cultura pentru consum in timpul verii necesita pregatirea terenului, care se face in mod asemanator cu pentru morcov. Lucrarile incep din toamna, cand se face fertilizarea terenului cu ingrasaminte minerale cu fosfor si potasiu, iar primavara se administreaza cele cu azot.
Inainte de semanat, pentru cultivarea sfeclei rosii in bune conditii se erbicideaza cu Ro – NEET 4 – 6 l/ha in 450 l apa, incorporarea facandu-se rapid in sol. Semanatul se face la inceputul lunii aprilie, cand in sol sunt temperaturi de 6 – 8° C la adancimea de 2 – 4 cm, pe teren modelat sau nemodelat. Se folosesc 12 – 14 gk de samanta poligerma la hasi 7 kh samanta monogema.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
Lucrarile de intretinere aplicate in cultivarea sfeclei rosii sunt prasitul mecanic de 3 – 4 ori si manual de 3 – 5 ori, raritul la 12 – 14 cm intre plante pe rand si irigarea de 3 – 5 ori cu norme de 400 – 500 m³/ha, 2 fertilizari faziale ( prima la cateva zile de la rasarire, cu cantitati mai mari de azot si fosfor, iar a doua dupa o luna, marind doza de potasiu )
Cultivarea sfeclei rosii optime presupune combaterea bolilor si daunatorilor, cercosporioza ( Cercospora beticola ) cu dithane M 45 0,2 % sau Turdacupral 0,4 %, fainarea cu Morestan 0,05 5, afidele cu Carbetox 0,4 5. Recoltarea se face esalonat incepand cu luna iunie, manual. Se obtin 15 – 20 t/ha.
Cultura sfeclei rosii de toamna destinata radacinilor pentru pastrare in timpul iernii, este o cultura succesiva, care se aseamana cu cea a morcovului de toamna. Semanatul se efectueaza in iunie dupa aceleasi scheme ca la cultura timpurie, iar lucrarile de ingrijire sunt aceleasi, marind numarul de udari la 4 – 6.
Recoltarea sfeclei rosii pentru consumul de iarna si pastrare se face integral prin dislocarea radacinilor, toamna inainte de inghet. Productiile realizate sunt de 20 – 25 t/ha. Radacinile se curata de frunze si pamant, se sorteaza si se ambaleaza in lazi tip P, in vederea pastrarii in silozuri sau depozite.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 3.68 din 30 voturiUltima ora