Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Despartirea tufei la plantele perene

despartirea-tufei-la-plantele-perene

Plantele perene infloresc an dupa an, iar aspectul lor devine din ce in ce mai frumos cu trecerea timpului; asta nu inseamna ca trebuie uitate in gradina si lasate in voia naturii. Cel mai bun mod in care poti avea flori frumoase in continuare este sa divizezi tufele toamna tarziu sau primavara, inainte sa inceapa sa creasca.


Exista o singura regula cand vine vorba de divizarea plantelor perene:  

* Plantele perene care infloresc primavara si pana la inceputul/sfarsitul verii, trebuie divizate toamna (de exemplu: irisul, crinii, dicentra). 

* Plantele perene care infloresc vara si toamna, trebuie divizate primavara (de exemplu: vinca, iarba ornamentala (raigras), crizantema, irisul siberian, hosta).  Ele se divizeaza numai atunci cand tufa este prea aglomerata, pentru ca atunci nu va mai face la fel de multe flori.

Despartirea tufei este cel mai simplu si economic mod in care poti obtine mai multe plante de acelasi fel; in plus, vei scuti planta de boli si daunatori.  Inainte de operatiune, plantele se uda in cazul in care pamantul este prea uscat. Se sapa in jurul lor o groapa destul de mare incat lama sapei sa nu taie sau sa raneasca radacinile.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Planta se scoate din locul ei si se incepe divizarea: calupul de radacini se rupe sau se taie cu un cutit curat (desi metoda asta nu este foarte recomandata) in cate parti e necesar, astfel incat tufele noi sa nu aiba radacinile mai mari decat un pumn. Urmeaza plantarea la locul destinat, unde florile vor trebui sa beneficieze de aceleasi conditii de pana acum (acelasi tip de pamant, la fel de multa lumina). 

Se recomanda ca operatiunea sa fie efectuata seara, nu la amiaza, cand soarele este foarte puternic.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.9 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016