Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

SOR anunta maraton ornitologic la Agigea

sor-anunta-maraton-ornitologic-la-agigea

Societatea Ornitologica Romana anunta un maraton ornitologic la Agigea.


Sambata, 5 octombrie 2019, peste 50 de birdwatcheri din Romania se strang la Agigea, pentru un maraton ornitologic. SOR organizeaza alaturi de Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi un eveniment de tipul "Big Day" - cine vede cele mai multe specii diferite de pasari salbatice. Participantii au la dispozitie 24 de ore, intr-o arie desemnata de organizatori, pentru a inregistra tot ce zboara, de la pelicani la sticleti, de la pitigoi la bufnite.
 
Euro BirdWatch 2019
 
Anul acesta, actiunea incepe de vineri, 4 octombrie, cu o sedinta tehnica la Statiunea Biologica Agigea a UAIC. Pe 5 octombrie, la ora 5 dimineata incepe maratonul. Participantii se pot grupa in echipe de 2-4 persoane, sa aiba binoclu si luneta, eventual aparat foto. Au 24 de ore la dispozitie sa noteze tot ce zboara intr-un perimetru format din Lacul Techirghiol si Vadu, respectiv Marea Neagra si Cheile Dobrogei.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
"Primul weekend din octombrie a fost mereu Euro BirdWatch, eveniment la care Romania participa alaturi de tarile partenere BirdLife din Europa. Anul acesta dorim sa ridicam miza concursului si sa vedem si care sunt birdwatcher-ii de anduranta, asa ca organizam un maraton. Concursuri de acest gen au loc an de an in Europa, iar ornitologii si birdwatcher-ii romani tin liste anuale, incearca mereu sa vada cat mai multe specii diferite. Am ales primul weekend din octombrie pentru ca migratia este in plina desfasurare si pot fi vazute mai multe specii, dar si pentru ca pot aparea surprize, specii noi pentru Romania", a declarat Emanuel Baltag, directorul Statiunii Biologice Agigea si membru al SOR.
 
Cine participa
 
Procedura de participare este simpla. Pasionatii de pasari se pot grupa in echipe de 2, 3 sau 4 persoane. Nu exista limita de varsta, pot participa si copiii. Trebuie sa completeze formularul online de inscriere si sa fie prezenti vineri, 4 octombrie la Statiunea Biologica Agigea, la sedinta tehnica de la ora 20. In ordinea inscrierii si a cererilor, participantii se si pot caza in cele 100 de locuri de dormit existente la Statiunea Biologica.
 
Aici li se vor prezenta in detaliu regulile, echipa de organizare si arbitrii competitiei si vor primi fisele standard de observatii si harta cu zona de desfasurare a competitiei. Dat fiind ca zona este una destul de mare, participantii vor avea nevoie si de masini pentru a se deplasa in teren, de preferat unele care sa reziste si la drumuri de pamant sau macadam. In tot acest timp, echipele de arbitri se vor afla in teren pentru a se asigura ca nu exista probleme la identificarile de pasari sau abateri de la regulament. Astfel, din 5 octombrie ora 05.00 si pana pe 06 octombrie ora 05.00 birdwatcherii pot cauta pasari in locurile devenite deja destinatii clasice de birdwatching din Dobrogea.
 
Arbitrii sunt in numar de trei si vor verifica speciile care pot fi vazute in perimetrul de concurs. Cel mai varstnic este profesorul Eugen Petrescu, mentor a mai multe generatii de ornitologi din Romania. El este ajutat de dr. Emanuel Baltag, directorul Stetiunii Biologice si de Ciprian Fantana, directorul de conservare al SOR.
 
Ce pot vedea
 
Pasarile limicole pot fi vazute pe Lacul Techirghiol, loc unde ornitologii au si descoperit specii noi pentru fauna Romaniei. Calea de migratie face un gat de palnie in Dobrogea, asa ca la Vadu pot fi vazute exemplare din specii marine, dar si alte specii care acum trec peste Romania in drum spre zonele de iernare. Zona de concurs a fost aleasa astfel incat sa le ofere cat mai multe specii diferite, dar si raritati celor care vor participa.
 
Pana acum, la eveniment si-au anuntat participarea birdwatcheri din Bucuresti, Iasi si Cluj. "Sa fim seriosi, nu este doar un maraton, nu este doar o competitie. Este una dintre cele mai bune ocazii sa ne revedem dupa concedii, dupa calatoriile noastre in cautarea de pasari sau dupa proiectele in care lucram. Este un prilej sa cunoastem tinerii pasionati de natura si de pasari care acum incep sa iasa pe teren la modul serios, este un prilej sa mai tragem de limba birdwatcheri veterani pentru tips and tricks. Si nu in ultimul rand, sa ne mai laudam cu noul binoclu sau luneta noua cand stam de vorba la o bere cu oameni cu care discutam uneori mai des pe grupurile de Facebook decat fata in fata", a mai spus Emanuel Baltag.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016