Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
2.000 de tone de cereale confiscate si amenzi de peste un milion si jumatate de lei in urma controalelor inspectorilor antifrauda

Verificarile au fost efectuate in prima jumatate a acestei luni.
Directia Generala Antifrauda Fiscala a transmis recent un bilant al controalelor efectuate de inspectorii sai in prima jumatate a lunii iulie, verificari efectuate pe timpul perioadei specifice de recoltare si vizand operatiunile cu cereale.
Controalele au fost efectuate in toata tara, atat pe principalele cai de comunicatie si noduri rutiere, cat si la silozuri si la unitatile de morarit si panificatie. Cu aceasta ocazie au fost verificate 714 mijloace de transport si 287 de societati comerciale.
In urma acestor verificari, inspectorii antifrauda au depistat nenumarate nereguli constand in incalcarea prevederilor legale in vigoare, motiv pentru care au dispus si aplicarea de sanctiuni ce se impuneau, in functie de abaterile constatate.
Astfel, cuantumul total al amenzilor aplicate a fost de 1,552 de milioane de lei si au fost confiscate 1.988,24 de tone de cereale si produse de panificatie, mai precis grau, orz, rapita, porumb, floarea soarelui, tarate, faina.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in CD-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata ...
valabila 48h
Valoarea totala a produselor confiscate a fost de 1,509 milioane de lei, marfurile urmand a fi valorificate conform prevederilor legale.
Totodata, in urma actiunilor de control din prima jumatate a lunii a fost suspendata activitatea comerciala a sase firme care incalcau obligativitatea legala de utilizare a casei de marcat.
AcÅĢiunea de control s-a inscris in obiectivul DGAF de a preveni, identifica si combate evaziunea fiscala in domeniul productiei, depozitarii, transportului si comercializarii cerealelor, al moraritului si panificatiei, care prezinta un grad de risc fiscal ridicat, dupa cum s-a mai precizat in finalul comunicatului institutiei.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "AgroAfaceri pentru 2022 - 5 idei pentru Profit maxim -".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora
- » Procedura pentru granturi de 120.000 euro. Inscrierile incep de maine!
- » Fermierii vor fi nevoiti sa returneze banii europeni pentru dezvoltare
- » Schimbari legislative pentru apicultorii care primesc ajutor prin PNA
- » Fonduri europene 2022: Sprijin pentru investitii in procesarea produselor agricole
- » UPDATE: Maltratarea animalelor se va pedepsi cu inchisoare de 7 ani, incepand de joi
Idei de afaceri in agricultura